Wodka gemaakt van radioactief graan

Home Made Chefs

Het is vandaag internationale wodka dag en daar hoort natuurlijk een artikel bij over een hele bijzondere wodka.

De grote ramp in het Oekraïense stadje Tsjernobyl heeft zijn sporen nagelaten. De directe omgeving van de kerncentrale werd na het ernstige kernongeluk dat plaatsvond in 1986 ontoegankelijk verklaard, waardoor de economie er erg op achteruit ging.

Britse wetenschappers besloten op een boerderij bij het dorpje graan te verbouwen. Vervolgens distilleerden ze uit dit besmette graan en grondwater wodka. Deze wodka werd door de Universiteit van Southampton getest op radioactiviteit, het resultaat was negatief. Dit is economisch gezien erg positief voor het dorp, want dit betekent dat er dus producten gemaakt kunnen worden die geschikt zijn voor menselijke consumptie met besmette ingrediënten.

Wodka gemaakt van radioactief graan en grondwater, klinkt niet heel veilig toch? Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar de wodka en blijkt deze niet gevaarlijker te zijn dan andere wodka. Wat ook niet écht geruststelt, want laten we eerlijk zijn, wodka levert soms gevaarlijke situaties op ;).

De wetenschappers hebben een bedrijf opgericht en willen dit jaar nog 500 flessen Atomik Vodka verkopen, met de winst willen ze gemeenschappen uit deze zone steunen en de plaatselijke economie stimuleren.

Drink je liever een drankje waar je de volgende dag minder hoofdpijn van hebt? Probeer dan eens het recept voor frambozen-rozen limonade van Salma Hagen!

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie