Frambozen-rozen limonade van Salma Hage

De Home Made Chefs zijn naast koken natuurlijk ook gek op kookboeken. Danny heeft zelfs een mini bibliotheek thuis vol met antieke kookboeken. Eén van onze favoriete boeken is Mezze van Salma Hage. In het boek legt ze eerst het principe van een mezze-tafel uit en geeft ze vervolgens heel veel lekkere recepten om een tafel mee te vullen. 
Het voordeel van het maken en eten van mezze: bijna alle gerechten kunnen van tevoren worden bereid. De tafel staat vol met gerechtjes, waardoor iedereen zelf kan kiezen waar hij of zij trek in heeft. Lekker mixen en matchen dus! 

Eén van onze favoriete recepten uit het kookboek van Salma is de Frambozen-rozen limonade. Het is een heerlijk fris en zomers drankje!

Frambozen rozen limonade

Ingrediënten voor de frambozen-rozen limonade: 

  • 150 gram frambozen
  • Het sap van 4 citroenen
  • 2 volle eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels rozenwater, of naar smaak
  • 500 milliliter koud plat of bruiswater
  • IJsblokjes
  • Citroenschijfjes

 

Extra benodigdheden:
Kan
Zeef
Kom

 

Bereiden:

  1. Prak de frambozen in een kom en werk ze door een zeef boven een kan om de pitjes te verwijderen. 
  2. Voeg het citroensap, de suiker en het rozenwater toe en roer om alles goed te mengen. 
  3. Schenk de kan vol met water en serveer de frambozen-rozen limonade met lekker veel ijsblokjes en versierd met de citroenschijfjes.

 

Benieuwd geworden naar het boek van Salma Hage? Het is te koop via Unieboek | Het Spectrum

salma hage

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest