Tips & Tricks: Maken deze foodhacks het leven echt makkelijker?

Maken deze foodhacks het leven echt makkelijker?

Onze Home Made Chefs hebben inmiddels de nodige jaren ervaring opgedaan in verschillende keukens, zowel professioneel als lekker thuis achter het fornuis. Zij zijn in al die tijd al tegen verschillende kleine probleempjes aangelopen en hebben deze inmiddels ook op originele wijze weten op te lossen. Deze handigheidjes kunnen zij natuurlijk voor zichzelf houden, maar net zoals dat zij hun passie voor koken graag met jullie delen, willen en kunnen zij ook deze tips niet voor jullie verborgen houden! Ook testen wij food en life hacks die wij tegen komen op het internet. En vertellen wij jullie natuurlijk of deze hacks het leven echt een stukje makkelijker maken. 

Vanaf nu zullen wij iedere week nieuwe tips met jullie delen om het leven in de keuken iets gemakkelijker te maken. Net zoals dat wij geen fancy chefs zijn, zijn ook deze tips absoluut niet fancy. Onze Home Made Chefs maken enkel gebruik van spullen die in huis te vinden zijn, of te koop zijn in de supermarkt. 

Papieren producten
Deze zomerse tips staan geheel in het teken van papieren bakproducten. We hebben allemaal wel papieren cup cake vormpjes in huis. En deze kunnen op veel verschillende manier gebruikt worden. Onze Home Made Chefs gebruiken cup cake vormpjes bijna iedere dag wel in de zomer. Hieronder geven we twee voorbeelden en geloof ons, het werkt heel goed!

Iedereen doet in de zomer wel eens een lekker drankje buiten in de tuin met vrienden, lekker tot ’s avonds laat in de zon. Maar er zijn altijd wel kleine beestjes en insecten die in je drankje vliegen. Onze Home Made Chefs hebben daar dé oplossing voor. Cup cake vormpjes werken perfect als een soort dekseltje voor over je glas. Steek een rietje door het vormpje of gebruik het alleen als dekseltje en leg het telkens eventjes opzij als je een slok wilt nemen. Wij garanderen dat er geen enkel beestje meer de kans krijgt om in je drankje te zwemmen. 
drankje foodhackdrankje foodhack

In de zomer eten onze Home Made Chefs bijna iedere dag wel een ijsje. Dat gaat vaak goed, zonder knoeien. Maar we weten allemaal dat kleine kinderen en ijsjes een combinatie is die vaak eindigt met vieze kleding en handjes. De oplossing hiervoor is heel simpel, een cup cake vormpje. Het vormpje werkt eigenlijk als een soort opvangbakje voor het smeltende ijs. 

ijsje foodhackijsje foodhack

HMC Jar
Wij zijn natuurlijk de grootste fans van onze eigen Home Made Chefs jars, dus het lijkt ons niet meer dan logisch om jullie een aantal tips te geven die te maken hebben met jars! 
Sommige jars kunnen heel stroef opengaan van zichzelf of je hebt net even klamme handjes, beide niet ideaal, maar het hoeft geen probleem te zijn. Dé oplossing, een dik elastiek. Wanneer je een dik post elastiek om de deksel van de jar plaatst, zorgt dit voor meer grip. Mocht je de jar nu nog niet goed open krijgen, dan is een theedoek het laatste redmiddel. 

elastiek foodhackelastiek foodhackelastiek foodhack

Sushi chopsticks
Onze Home Made Chefs zien het vaak gebeuren, sushi die gegeten wordt met mes en vork. Iets wat volgens ons echt niet meer kan. Herken jij jezelf hierin, maar wil je toch als een volleerd sushi lover je maki nuttigen met stokjes, dan hebben wij op internet een tip gevonden. Maar wij geloven natuurlijk niet alles meteen, dus daarom hebben wij deze tip voor jullie getest. 
Voor deze food hack heb je enkel een wasknijper nodig en die heeft iedereen vast wel in huis. Eerst halen we het veertje tussen de twee knijpdelen uit. Vervolgens pakken we de chopsticks erbij en gaan we het veertje uit de knijper tussen de chopsticks zetten. Het is per soort stokjes verschillend op welke hoogte het veertje moet komen, dit is even zoeken. Dan nu het moment van de waarheid, werkt deze food hack? Het antwoord is nee. Het veertje van de knijper schiet telkens los van de stokjes. Ook is de opening tussen de twee stokjes niet groot genoeg om bijvoorbeeld een stukje groente te pakken. Wil je toch graag met stokjes kunnen eten, dan raden wij aan om vaak te blijven oefenen! Meteen een goed excuus om vaker sushi te maken. 

chopsticks foodhackchopstick foodhack

Snoeptomaatjes
Weer een tip die we op het wereldwijde web hebben gevonden en die we moesten testen. 
Ga je een lekkere salade maken met snoeptomaatjes, maar geen tijd om ze allemaal één voor één te snijden? Pak twee platte borden uit de kast en leg alle tomaatjes op een bord, leg vervolgens het tweede bord op de tomaatjes. Het kan eventueel ook met twee snijplanken. Gebruik een lang en scherp mes om nu alle tomaatjes tegelijkertijd door te snijden. En voilá, het werkt echt. 
tomaat foodhacktomaat foodhack

tomaat foodhacktomaat foodhack

Laatst hebben onze Home Made Chefs ook een hele leuke blog geschreven over het maken van food fotos. De blog lees je hier

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie