Swiss Victoria Roll met mokkavulling en chocolade

Dirk

 

Ingrediënten voor de Swiss Victoria Roll

Kapsel (plaat van 30x40 cm)

  • 5 eieren gesplitst
  • 100 gr bloem
  • 25 gr maïzena
  • 5 gr custard
  • 150 gr suiker
  • Snufje zout

Vulling

  • 500 ml volle melk
  • 3 eetl oploskoffie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eidooier
  • 200 gr suiker
  • 50 gr bloem
  • 500 gr boter op kamertemperatuur

Topping:

  • 125 gr melkchocolade
  • 50 gr chocoladepareltjes
  • 80 gr chocolade koekkruimels

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat van 30 x 40 cm (of 2 x halve maat), bakpapier, keukenmixer met garde

 

Bereiding:

Kapsel:

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en zet deze op de hoeken vast met wat beslag, olie of boter.
  3. Meng de bloem, custard, maïzena en het zout.
  4. Klop het eiwit los en voeg dan geleidelijk de suiker toe. Klop dit tot stevige pieken.
  5. Voeg dan in één keer de eidooiers toe, terwijl de keukenmachine op een lage stand draait. Laat dit zeer kort doormengen, 10 seconden is vaak genoeg.
  6. Spatel het bloemmengsel er kort door tot een homogene massa is ontstaan.
  7. Verdeel het biscuitbeslag ongeveer ½ cm dik over de bakplaat en strijk glad met een paletmes.
  8. Bak het in de oven in ca 8-10 minuten gaar.
  9. Haal de biscuit van de bakplaat en laat het afkoelen op een rooster. 

Vulling:

  1. Verwarm de melk met het vanillesuiker en de oploskoffie tot de koffie is opgelost. 
  2. Klop de eidooiers op met 100 gram suiker luchtig in de mixer en klop de bloem er ook doorheen. 
  3. Schenk de warme, niet kokende melk al roerend geleidelijk bij het eidooiermengsel. 
  4. Roer het geheel glad en schenk het daarna terug in de pan. 
  5. Nu breng je het al roerend op laag vuur aan de kook en laat je het ongeveer een halve minuut zachtjes koken. 
  6. Neem dan de pan van het vuur, giet de massa direct over in een andere plattere schaal en laat het mengsel afgedekt langzaam afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Klop ondertussen de boter met 100 gram suiker luchtig. Als het mokkamengsel is afgekoeld klopt je dit geleidelijk door het botermengsel heen.

Afmaken:

  1. Leg het gebakken kapsel met de bruine kant naar beneden op de werkbank. 
  2. Verdeel 2/3 van de mokkacreme over het kapsel.
  3. Rol het kapsel strak op tot een rol van 30 cm breed.
  4. Leg de rol op een bakplaat of ander plateau en smeer de buitenkant met een spateltje in met de rest van de mokkacreme.
  5. Garneer de rol af met de chocoladeschaafsel, koekkruimels en de chocoladeparels.
  6. Bewaar de rol in de koelkast, maar serveer een beetje op kamertemperatuur.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie