Steak tartare tosti met gebakken kwartelei

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Het is eerste paasdag, een heerlijke dag om samen met familie te eten.  Deze mini steak tartare tosti's zijn echte ei-catchers! Je kunt ze serveren tijdens een lekkere brunch of als hapje in de namiddag. 

steak tartare tosti

Ingrediënten voor de steak tartare tosti: 

  • 8 kwarteleitjes
  • Zonnebloemolie
  • 1 plak trammazinobrood of 4 sneden wit casinobrood
  • 100 gram super verse biefstuk
  • Peper en zout, naar smaak
  • ½ eetlepels kappertjes, fijngehakt
  • ½ sjalot, gesnipperd
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt

 

Extra benodigdheden: 
Poffertjespan
Stekervorm van 4 à 5 centimeter

 

Bereiden: 

  1. De kwarteleitjes kun je het beste vooraf voorbereiden. Om ze mooi rond te maken bak je ze in een poffertjespan met zonnebloemolie, dan krijg je een mooi rond spiegeleitje. Uiteraard kun je de eitjes ook gewoon bakken in een koekenpan.
  2. Steek 16 rondjes uit van het brood. Besprenkel de uitgestoken rondjes met zonnebloemolie.
  3. Hak een tartaar van de verse biefstuk, meng door de tartaar peper en zout, fijngehakte kappertjes, gesnipperde sjalot en fijngehakte peterselie. 
  4. Smeer op 8 rondjes de aangemaakte tartaar, bedek met de andere broodrondjes.
  5. Grill de minitosti’s goudbruin. Serveer de steak tartare tosti’s met het kwarteleitje bovenop en garneer met een takje peterselie.

Nog meer lekkere kleine hapjes voor bij de brunch of borrel? Probeer de krokate tofu hapjes eens. 

Tip: Lekker in combinatie met piccalilly.

 

Het recept voor de steak tartare tosti's komt uit het boek: Tosti’s met een twist

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.