Bereidingstijd: 20-30 minuten /

Krokante Tofu Hapjes met Sesammayonaise

Danny

Binnenkort een lekker drankje in de zon of een borrel? Dan heeft Home Made Chefs de ideale snack voor jou, krokante tofu met sesam mayonaise op een stokje!

 

Krokante tofu hapjes

Ingrediënten voor de krokante tofu hapjes:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepels gladde mosterd
  • ½ eetlepel sushiazijn
  • 200 milliliter zonnebloemolie
  • Sesamolie naar smaak
  • 1 eetlepel gebrande sesamzaadjes
  • Pakje tofu naturel, ongeveer 375 g
  • 1 teen knoflook fijn geraspt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Zonnebloemolie
  • ½ theelepel sesamolie
  • Peper en zout

Extra benodigdheden:
Staafmixer en kom
Spuitzakje
Cocktailprikkers

Bereiden:

  1. Mix in een kom eidooier, mosterd, sushiazijn en sesamzaadjes. Mix met de staafmixer de 200 ml zonnebloemolie en een beetje sesamolie door tot een mayonaise. Schep de mayonaise in een spuitzak.
  2. Snijd de tofu in 12 gelijke stukken, marineer de tofu 30 minuten in een mengsel van knoflook, limoensap, sojasaus en sesamolie. Dep daarna door met keukenpapier. Bak de tofu in een koekenpan met zonnebloemolie op matig vuur goudbruin aan alle kanten in circa 8 minuten. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
  3. Leg de krokante tofu op een schaal, spuit er een dopje mayonaise op en steek er een cocktailprikkertje in.

 

Tip: Garneer met een mooi blaadje kruid naar keuze, of bijvoorbeeld een beetje alfalfa. Deze krokante tofu is ook erg lekker bij een vegetarische wok schotel.
Meer vegetarische recepten? Die vind je hier

 

Uit het boek: Eten met stokjes.

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest