Spicy hot beefwok met chili olie en frisse salade

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Ingrediënten voor spicy hot beefwok met chili olie en frisse salade:

Marinade

  • 2 biefstukken
  • 2 eetlepels Chui Chow Chili-olie
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 4 eetlepels maïzena

Wokschotel

  • 4 centimeter gember, geraspt
  • Zonnebloemolie
  • 1 theelepel gedroogde chilipepers
  • 60 milliliter sojasaus
  • 60 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • 4 little gem sla in partjes
  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s

 

Bereiden:

  1. Snijd het rundvlees in dunne plakjes. Meng de Chui Chow Chilli olie en de oestersaus met 1 theelepel maïzena met het vlees door elkaar. Laat circa 20 minuten marineren. Bestrooi met de rest van het maïzena en meng door elkaar.  
  2. Verhit een flinke scheut olie in de wok. Frituur het rundvlees in circa 30 seconden beetje bij beetje goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Giet de olie uit de wok, maar laat er circa 1 el olie inzitten. Zet het vuur iets lager en bak de gember en de gedroogde chilipepers. Voeg de sojasaus, kippenbouillon toe en breng samen met de bruine suiker aan de kook. Laat de saus circa 1 minuut doorkoken.
  4. Leng het maïzena aan met water, voeg toe aan de saus en laat doorkoken zodat de saus dikker wordt.  Voeg het gebakken vlees toe aan de saus en meng door. Verdeel de sla over de borden en schep de wokschotel erop. Bestrooi met pinda’s.

 

Uit het boek: Wokking lekker

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

Te zien in de video:
Lee Kum Kee
Selsiuz
ATAG
MasonJar

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen