Ingrediënten voor de scones met groene thee:
- 200 gram bloem
- 2 zakjes Lipton groene thee framboos granaatappel
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 35 gram koude roomboter
- 38 gram fijne kristalsuiker
- 125 milliliter melk
- 200 milliliter slagroom
- 1 ei
Extra benodigdheden:
Vijzel
Rasp
Bereiden:
- Rasp de koude boter met een rasp fijn en doe deze bij de suiker in een kom.
- Knip de theezakjes open en doe de inhoud in de vijzel en vijzel de theeblaadjes zo fijn mogelijk.
- Voeg de fijngemalen theeblaadjes bij de bloem, en voeg het bakpoeder toe.
- Zeef de bloem, theeblaadjes en bakpoeder en het zout boven de geraspte boter.
- Wrijf de bloem met de boter tussen je handen tot het goed met elkaar gemengd is.
- Voeg de melk toe en kneed alles samen tot een plakkerig deegje, als het iets te plakkerig is, kan je een beetje bloem toevoegen. Overkneed het deeg niet.
- Rol het deeg uit met een deegroller, en steek met een rond vormpje scones uit.
- Strijk de scones af met een laagje eigeel.
- Bak de scones met groene thee tussen de 10-15 minuten op 200 graden.
- Klop de slagroom in een schone kom lobbig.
- Voor de clotted cream klop je de mascarpone los in een kommetje met een vork en roer je de crème fraîche er doorheen.
Meer kookvideo's bekijken? Klik dan hier.
Te zien in de video:
Lipton
Campina
Hero
Wartmann
ATAG