Rozemarijnfocaccia met olijventapenade

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

focaccia

Ingrediënten voor de rozemarijn focaccia met olijventapenade

  • 250 gram bloem en een beetje extra om de werkbank te bestuiven
  • Halve theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepels suiker
  • 7 gram gist, 1 zakje
  • 150 mililiter lauw water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • Snuf grof zeezout
  • 100 gram zwarte olijven, zonder pit
  • 50 mililiter olijfolie
  • 4 takken basilicum
  • 2 tenen knoflook

Bereiding:

  1. Doe de bloem, fijn zeezout, suiker en de gist in een ruime mengkom, meng dit even door elkaar. Voeg dan het lauwe water toe en kneed het met de hand door tot een stevig deeg ontstaat. Leg het deeg op de werkbank en kneed het deeg nu nog zo’n 10 minuten door op je werkbank, tot een mooi egaal en flexibel deeg ontstaat. Leg het deeg terug in de mengkom en dek deze af met een stuk keukenfolie. Laat het deeg een half uur rijzen.
  2. Smeer twee bakblikjes licht in met een beetje olijfolie. Als het deeg een half uur gerezen heeft kun je het nogmaals doorkneden en daarna over de twee bakblikjes verdelen die in de airfryer passen.
  3. Druk met een natte vinger kuiltjes in het deeg waarin je olijfolie sprenkelt en bestrooi het deeg met fijngehakte rozemarijn en een flinke snuf grof zeezout. Laat het deeg in de vorm nogmaals minimaal 30 minuten rijzen en dek het af met een stuk ingevette keukenfolie.
  4. Maak ondertussen de olijventapenade door de olijven met de olijfolie, basilicum en knoflook te pureren.
  5. Bak de focaccia in de Airfryer in circa 12 minuten op 200°C goudbruin.
  6. De focaccia is het lekkerst als het nog lauwwarm is na het bakken. Serveer er de tapenade bij als dip.

Tip: Je kunt met dit focacciarecept variëren met smaken, bak bijvoorbeeld eens wat olijven, ansjovis of zongedroogde tomaten mee.

 

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen