Meer variatie met aardappelen voor het avondeten

Meer inspiratie voor lekkere aardappel recepten
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Voor veel mensen geldt dat aardappelen een vast onderdeel vormen van het avondeten. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Je kunt namelijk heel veel aardappelen. Toch kiezen veel mensen ervoor om elke dag weer gekookte aardappelen op tafel te zetten. Zo zijn veel mensen dit ook gewend van huis uit. Vroeger bestond elke avondmaaltijd standaard uit aardappelen, groente en vlees. Dit kan best een beetje eentonig worden. Breng eens wat variatie met aardappelen op tafel en alles wordt direct een stuk smakelijker. 

Lekker recept met aardappelen

Je kunt natuurlijk eens een lekker recept uitproberen met aardappeltjes in de basis. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante salie aardappeltjes, die je eenvoudig in de oven kunt bereiden? Voor dit recept ga je de aardappeltjes roosteren, wat direct zorgt voor een heel andere smaakbeleving. Daarnaast zorgt het krokante korstje voor een extra lekkere bite, die je soms toch wel een beetje mist als je enkel gekookte aardappels gewend bent. Met dit recept zet je echt een heel nieuwe smaakbeleving op tafel, en daar komt nog bij dat het er ook nog eens heel smakelijk uit ziet.

Andere opties met aardappeltjes

Aardappelen zijn in de basis natuurlijk heel eenvoudig, maar ze zijn toch ook heel veelzijdig. Je kunt er echt alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan aardappelpuree. Je kunt er van alles aan toevoegen om de puree nog meer smaak te geven, zoals geraspte kaas, diverse kruiden en geroosterde knoflook. Je kunt ook eens Zweedse Hasselback aardappelen maken. De krokante textuur van patat wordt dan gecombineerd met het zachte van gebakken aardappeltjes. Je kunt de aardappelen bestrijken met kruiden en boter voor een heerlijke smaak. Wat ook een heerlijke optie is, is het maken van aardappelgratin. Hiervoor gebruik je heel dunne plakjes aardappel, gelaagd met kruiden, kaas en room. Bak het geheel om te dienen als smaakvol bijgerecht. Tot slot, maak eens gevulde aardappelen! Bak een grote aardappel en vul deze naar keuze, bijvoorbeeld met kaas en groente, en je hebt er een heerlijke maaltijd aan.

Meer inspiratie voor lekkere aardappel recepten

Als je eenmaal begint met variatie met aardappelen, dan heb je de smaak zeker snel te pakken. Heb je weinig tijd om zelf naar de supermarkt te gaan voor verse producten? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de aardappel HelloFresh recepten, waarbij je de maaltijdboxen vol verse producten gewoon aan huis geleverd krijgt. Zo heb je ook elke week weer nieuwe inspiratie om lekker met aardappelen aan de slag te gaan.

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen