Ingrediënten voor de vissaté:
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, gehakt
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad
- ½ eetlepel gemberpoeder
- ¼ theelepel peper, gemalen
- 2 eetlepel citroengraspoeder
- ½ theelepel laospoeder
- 2 eieren
- 1 prei, het wit gewassen en fijngesneden
- 3 takjes peterselie, fijngehakt
- 500 gram kabeljauw of schelvis, fijngemalen
- 200 mililiter santen (kokos crème)
- paneermeel
- 1 theelepel suiker
- zonnebloemolie
Extra nodig: satéprikkers
Bereiden:
- Meng de ui en knoflook met de koriander, gember, peper, citroengras en laos.
- Splits de eieren. Neem 3⁄4 deel van het kruidenmengsel en voeg hieraan de eidooiers, fijngesneden prei, peterselie en vis toe. Draai hier balletjes van en haal die door het eiwit en het paneermeel. Rijg de balletjes aan de satéprikkers.
- Vermeng de rest van het kruidenmengsel en de suiker met de santen.
- Bak de visballetjes in de pan met een scheutje zonnebloemolie, regelmatig omdraaien, tot gaar in circa 7 minuten. Besprenkel ze tussendoor met het santenmengsel.
Tip: Erg lekker bij een salade met zoetzure komkommers.