Hotspots aan de Costa Blanca | Spanje

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Ondertussen ben ik al weer een tijdje present aan de Costa Brava. Toen ik hier voor het eerst kwam constateerde ik dat er eigenlijk weinig te vinden was over hotspots en leuke restaurantjes in deze omgeving. Iets meer natuurlijk als je richting Moraira en Javea rijdt overigens, dus dat stukje heb ik even buiten beschouwing gelaten. Wellicht later meer? Via een local hier hoorden we dat er een reden is dat er maar weinig hippe strandtenten te vinden zijn in deze regio, zoals je ze in Mallorca of Marbella kent. Dit zou te maken hebben met het beschermen van de authentieke Spaanse zaken en hun eigenaren. Voordat je het weet is heel de cultuur weggevaagd en kijken we alleen nog maar tegen Nikki Beach aan. Ook zonde natuurlijk. Enfin, ik heb mijn parels bij elkaar gezocht en voor je op een rijtje gezet zodat jij tijdens jou vakantie in de provincie Alicante geen genoegen hoeft te nemen met de eerste de beste plastic stoel.

Moments Bar | Urbanova

Gewoon net even dat hippe tentje dat je wilt tegenkomen als je op vakantie bent. Mij geeft het een beetje Franse Riviera vibes en dat is - af en toe - gewoon wat je wilt op vakantie, in Spanje of niet in Spanje. Daarnaast buig ik diep voor deze tent omdat ze als een van de weinige de siesta regels aan hun laars lappen. Geen gemekker over dat ze dicht zijn in de middag of rond borreltijd, slapen doen ze in hun eigen tijd en zorgen daarmee dat er niks te klagen valt over de wijndoorloop. Over alcohol gesproken, hoe schuin het ook klinkt, volgens mijn tafelgenoot/broer was de Banana Mamma op de cocktailkaart een van de lekkerste cocktails ooit. Just saying.

Moments 1.jpgMoments 2.jpg> Línea de Playa, P.º Tomás Dura 1a, Urbanova, Alicante

Finca Atardecer | Catral

Verstop in the middle of nowhere kun je deze nieuwe parel vinden. Alvast gemarkeerd als aanstaande trouwlocatie, want daar weten zie hier wel raad mee. Tapas van de bovenste plank en net even anders dan je standaard patatas bravas en albondigas.
Finca Atardecer 1.jpgFinca Atardecer 3.jpg> Camino Almoradí, 87, 03158 Catral, Alicante

La Vuelta | Formentera del Segura

Als Nederlanders weet je wat mede-Nederlanders willen. Een gezellige locatie - waar ze écht op vakantie kunnen zijn -, goed eten en vermaakt worden. Dit laatste is een reden waarom je op donderdagen niet vaak meer last-minute een plek kunt bemachtigen. Twee keer in de maand staat de tent op z'n kop en zingt o.a. niemand minder dan Shirley Bassey de longen uit d'r lijf. Meng dat met een groep beschonken - voornamelijk - Nederlanders en je hebt een topavond.
La Vuelta 1.jpgLa Vuelta 2.jpg>  C. Colada de los Palacios, 59, 03179 Formentera del Segura, Alicante

Finca Rebate | Pilar de la Horadada

Een knap stukje horeca nestelde zich hier in de bergen tussen de prachtige palmen, naast een te pittoresk kapelletje. Precies dat maakt het (alweer) de pér-fec-te trouwlocatie. Je moet overigens wel echt weten dat het er zit, want er toevallig langsrijden gaat je hoogstwaarschijnlijk niet zo snel gebeuren. Daarbij geven je nog een tip om de fiets lekker thuis te laten, want dat bergop gaat je niet in de koude kleren zitten en een Primatour is niet per se een overbodige luxe. Ben je eenmaal boven dat staat er niets anders dan heerlijk eten, wijnen en een uitzicht waar je u tegen zegt op je te wachten.
Finca Rebate Pilar de la Horadada> Carretera CV 952, km 10,5, 03190 Pilar de la Horadada, Alicante

Patio Andaluz | Torrevieja

De echte locals ga je hier waarschijnlijk niet vinden, maar daarvoor ben je ook toerist voor hè? Naast de verschrikkelijk pitoreske patio - let wel, het zijn bomen die binnen staan - ga je hier op dinsdagen, donderdagen én zondagen uit je plaat. Niet alleen omdat ze rond gaan met een alcoholisch goedje ,die je vanuit een schenkkan in je mond gegoten krijgt - real classic - maar ook omdat de flamencodansers niet onder doen aan wat je zou verwachten in Spanje. Wij gingen vooral los op de toonzetting van de mariachiband en kochten zelfs een heuse CD, zonder dat we in het bezit zijn van een CD speler. Dat zegt wat toch?!
Patio Andaluz TorreviejaPatio Andaluz Torrevieja Alicante> CC marine point, C. Penedès, 1, 03185 Torrevieja, Alicante

Bussy & Co | Elche

Op net iets meer dan 20 km van Alicante kun je de stad Elche vinden. Een pittoresk palmbomen walhalla. Je enigszins vervelen hier is niet nodig, want dan begin je gewoon aan het tellen van de 70.000(!) dadelpalmen in de stad. Wij kwamen uiteindelijk uit bij een schattig terras op een plein waarbij je uitkijkt op prachtige oude gebouwen. De zonsondergang wil je hier niet missen. Tip! Bestel hier een kan (witte) sangria. De manier van uitserveren is vernieuwend en een tikkel hautain. Heerlijk!
> Plaça del Congrés Eucarístic, 1, 03202 Elx, Alicante

Alma | La Mata

Alhoewel echte beachclubs zoals we ze in Ibiza of Mallorca kennen net wat minder voorkomen aan de Costa Blanca komt Alma toch enigszins in de buurt. Voornamelijk als je een een semi 'posh-e' bui bent is de infinity pool op het dakterras precies wat je nodig hebt.
La Mata Alma> Av. Suecos, 2, 03188 La Mata

1975: Escuela de la Pieter | Murcia

Oké, hier speel ik misschien een beetje vals en mag ik deze hotspot niet in deze lijst zetten, omdat het officieel geen Costa Blanca meer is. Wij werken graag een beetje om de regels heen, dus als je een boot huurt in Cabo Roig (Costa Blanca), kun je perfect hier aanleggen en lunchen. Het geeft een beetje St Tropez vibes als je hier zit overigens. Een van mijn favorieten, dus deze kon ik echt niet achterwegen laten.
> Restaurante Escuela de Pieter, 30380 La Manga, Murcia

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen