Home Made Chef Danny maakt ontbijt bij Radio 2

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Radio 2 ontbijt recepten 

Home Made Chef Danny is te gast bij Radio 2 en serveert daar een heerlijk ontbijt ter ere van de vrijwilligers die collecteren voor KWF. De volgende recepten vind je hieronder:

  • Egg benedict
  • Snelle Hangop met roodfruit en granola
  • Brabantse worstenbroodjes

 

Egg Benedict

Bereidingstijd: 20 minuten
4 personen

Ingrediënten voor de egg benedict:

  • 4 halve bechuitbollen
  • 4 plakjes wilde sokai zalm
  • 4 eieren
  • 200 gram spinazie
  • Verse kervel of peterselie

Ingrediënten voor de bearnaise saus:

  • 3 eierdooiers
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel gedroogd dragon
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 250 gram boter (gesmolten)

Extra benodigdheden:
Plasticfolie

Bereiden:

  1. Breng water met een beetje azijn aan de kook, zet het vuur laag tot het water net niet kookt.
  2. Breek de eieren in een kommetje of klein bakje.
  3. Maak met een garde een draaikolk in het water en giet de het ei erin.  
  4. Bak de spinazie heel kort.
  5. Leg op elk bord 2 halve beschuitbollen met daarop de zalm en de spinazie. Leg de eieren voorzichtig op de spinazie. Overgiet de eieren met de warme bearnaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.

Bearnaise saus

  1. Klop eidooiers met azijn, gedroogde dragon en wijn au bain-marie luchtig.
  2. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.
  3. Zout en peper naar smaak toevoegen

hangop

Snelle hangop met roodfruit en granola

Bereidingstijd: 5 minuten
1 persoon

Ingredienten voor de hangop:

  • 200 gram Griekse yogurt
  • 100 gram slagroom, lobbig geklopt 
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 50 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel granola

Bereiden:

  1. Meng de Griekse yoghurt met de lobbig geslagen slagroom en de vanillesuiker.
  2. Vul glazen en top af met het fruit en de granola. 

worstenbrood

Branbantse worstenbroodjes

Ingrediënten voor het brooddeeg:

  • 250 gram bloem 
  • 6 gram zout
  • 70 gram boter
  • 10 gram basterdsuiker
  • 13 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist 
  • 125 gram melk 

Ingrediënten voor de vulling:

  • 450 gram half-om-half gehakt 
  • 1 beschuit
  • 1/2 ei
  • Zout
  • Versgemalen peper nootmuskaatpoeder 

Extra benodigdheden:
1 ei (om het deeg te bestrijken) 

Bereiden:

Deeg

  1. Maak een hoop van het bloem op de werktafel en vorm er een kuil in. Bestrooi het bloem met zout.
  2. Verwarm de melk tot deze handwarm is. Giet de melk in de kuil.
  3. Voeg de boter en suiker toe. Voeg het gist toe en meng met je vingers het gist door de melk tot een papje.
  4. Meng steeds een beetje bloem bij de natte massa, totdat het een kneedbaar en egaal deeg is.
  5. Het is belangrijk dat het deeg minimaal 5 minuten goed doorgekneed wordt.
  6. Verdeel het deeg in stukjes van 90 gram. Maak kleine balletjes en laat deze afgedekt onder een laag plastic folie circa 10 minuten rusten. 

Vulling 

  1. Meng het gehakt met het ei en een fijngeknepen beschuit. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaatpoeder.
  2. Verdeel het gehakt in porties van 90 gram.
  3. Rol de porties tot een worst. 

Worstenbroodjes 

  1. Rol de geruste bolletjes deeg ovaal uit.
  2. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de deegplak.
  3. Leg in het midden de gehaktworst.
  4. Vouw de korte kantjes van het deeg over de worst, vouw vervolgens de lange zijdes over elkaar heen.
  5. Druk de naden goed aan en leg de worstenbroodjes met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nu 45 minuten rijzen onder een laag plasticfolie. 
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en bak in 30 minuten goudbruin af. 

 

Verder serveerde Danny, verschillende sappen, krackers met oude kaas

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen