Home Made Chef Danny at bij de Maaltuin, en hij vertelt je er alles over

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Home Made Chef Danny was aanwezig bij het persdiner van De Maaltuin Muiderslot.

En hij vertelt je er alles over. 

Onze eigen Home Made Chef Danny is afgelopen dinsdag op een heel bijzonder persdiner geweest. Namelijk: de Maaltuin op het Muiderslot. In deze blog vertelt hij je alles over deze bijzondere ervaring. 

Maar eerst wat over dit bijzondere concept. 
Dit is een pop-up tuin-restaurant op unieke locaties door heel Nederland. Bijvoorbeeld de Botanische Tuinen in Utrecht, de Trompenburg Tuinen of de tuinen van het Muiderslot. Sinds 2016 opent dit restaurant zo nu en dan op bijzondere (botanische plekken). De Maaltuin wil je tijdens een diner kennis laten maken met een bijzondere tuin, paleis, verborgen parel en de plek waar het restaurant staat. Met een verhalend menu ontdek je deze mooie plekjes en eet je je weg door de tuinen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Persdiner
Op dit moment is een prachtige editie van de Maaltuin bezig in Rotterdam. En vanaf volgende week komt daar een locatie bij. Namelijk het Muiderslot in Muiden. Dit prachtige kasteel wordt de nieuwe locatie voor de Maaltuin. En op 21 juli vond hier een persdiner plaats om de nieuwe locatie te introduceren. Onze Home Made Chef Danny mocht erbij zijn en vertelt je alles over dit bijzondere diner. 

Muiderslot 
Alleen al bij aankomst ben ik onder de indruk. Het statige kasteel is prachtig en massief. Dit is wel heel bijzonder. Ik ben nog nooit bij het Muiderslot geweest. Dit belooft al heel wat. 
Bij binnenkomst worden we begroet met een appelcider. Lekker fris en een goede start zo met ons gezicht in het zonnetje. 
We beginnen met een koudgerookte zalm als amuse. Die we staand in de tuin opeten. Overigens worden we door onze verhalenverteller helemaal meegenomen in de oude verhalen van de tuin, het kasteel en de omgeving. We lopen een stukje door en krijgen de volgende amuse toegereikt. Roggebrood met een kaascrème en pruimenchutney. Dit is misschien wel een van mijn favorieten. Lekker zeg! Daarna lopen we door de tuin naar onze tafeltjes. Onder een prachtige groene boog van beuken nemen mijn vrouw en ik plaats aan ons tafeltje. Wat een ontzettend gemoedelijke en intieme sfeer hangt hier. Na de nodige foto’s en filmpjes voor op Instagram krijgen we ons voorgerecht uitgeserveerd: een terrine van zoetwatervis. Die hier in het water vroeger gewoon werden gevangen en gegeten. Lekkere wijn overigens ook! En we worden ook verrast door de live muziek. Al met al, super leuk en goed over alle details nagedacht. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Als tussengerecht wordt aan tafel een mosterdsoep ingeschonken. En die is goed! Als hoofdgerecht verschijnt er een stoofpotje op tafel. Leuk, een verrassing! Hierin zit gestoofde sukade, met een jus de veau, groenten uit de tuin en appelmoes. Wow. Wat een smaken en wat is dit lekker zeg! 
Het dessert is een verrukkelijke pruimen tarte tatin met lobbige slagroom. We eten nog net niet het bord erbij op. 

Leuk weetje, de term ‘tot in de pruimentijd’ komt hier vandaan. Maar dan ook echt hier! Van het Muiderslot. De term is bedacht door P.C. Hooft, die zijn vrienden vaak ontving in de zomer op het Muiderslot. Aan het einde van de zomer zeiden de vrienden bij wijze van afscheid “tot in de pruimentijd!” tegen elkaar, waarmee ze de volgende zomer bedoelden. 

 

Na even “tot in de pruimentijd” te hebben geroepen naar het vriendelijke personeel en vrienden, gaan we tevreden naar huis. Wat een top ervaring is dit zeg! 

 

Reserveren
Interesse in dit heerlijke diner? Goed nieuws! Vanaf 30 juli kun jij ook reserveren voor deze unieke ervaring. 

 

Reserveren voor de Maaltuin Muiderslot doe je door hier te klikken. 

 

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.