Zwarte bonenburgers, met pinda's, limoen en koriander

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Deze burgers zijn belachelijk lekker. Ik serveer ze altijd in broodjes, met mayonaise en augurkjes. Maak het jezelf makkelijk en bak ze eerst in de oven, dan kun je ze voor het eten snel op de barbecue afbakken". - Rukmini

zwarte bonen burgers.jpg

Ingrediënten voor Zwarte bonenburgers, met pinda's, limoen en koriander

pindakaas zonder stukjes noot
zwarte bonen, uitgelekt maar niet afgespoeld
kleine tenen knoflook, gepeld
chipotle- of gewone chilivlokken
gemalen komijn
olijfolie
volle el roggemeel
geraspte schil van 1 biologische citroen
zeezoutvlokken
kanstanjechampignons
limoen
handvol zoute pinda's, grof gehakt
handvol verse koriander, grof gehakt
hamburgerbroodjes, licht gegrild

Benodigdheden

Keukenmachine, mengkom, bakplaat, bakpapier

Bereiding

  1. Doe de pindakaas in de keukenmachine met 60 gram van de zwarte bonen, de knoflook, chilivlokken, komijn, olijfolie, het roggemeel, de limoenschil en zeezoutvlokken en pureer tot een heel dikke pasta. Schep de pasta in een grote kom en roer de rest van de zwarte bonen erdoor. Hak dan in de keukenmachine (tussendoor schoonmaken hoeft niet) met de pulseerknop de champignons fijn en schep ze door het zwartebonenmengsel.
  2. Vorm met vochtige handen vier dikke burgers van het bonenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 25-30 minuten in een op 200 °C voor- verwarmde oven en keer ze 10 minuten voor tijd om, zodat ze aan beide kanten krokant worden.
  3. Eet de burgers meteen, of neem ze mee naar een picknick. Laat ze in dat geval afkoelen, doe ze in een doosje en warm ze ter plekke op een hete, goed ingevette barbecue een paar minuten per kant op, zodat ze een lekker rooksmaakje krijgen. Knijp in beide gevallen de limoen erboven uit en maak de burgers af met een handje gehakte pinda’s en koriander. Leg ze op de hamburgerbroodjes en dien op.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.