Zuurdesembrood à la Edwin Klaasen

Bereidingstijd: 2 uur+
Een recept van Edwin Klaasen om zelf brood te maken.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Weinig ingrediënten, veel tijd. Het duurt even voordat je dit brood in elkaar hebt geflanst, maar dan heb je ook wat. Wij kregen van the teacher himself, beter bekend als Edwin Klaasen, dit fantastische recept om je eigen homemade zuurdesembrood in elkaar te knallen. Dan heb je echt eens wat om mee te pronken aan de ontbijttafel.

Ingrediënten voor Zuurdesembrood à la Edwin Klaasen

T65 (bloemsoort)
water 25°C
desemstarter (desempoeder met water)
zout

Bereiding

  1. Meng met een houten lepel 250 gr T65 samen met 250 gr water en de desemstarter. Laat dit min. 12 uur op kamertemperatuur afgedekt liggen.
  2. Op de tweede dag maak je een nieuw deeg met 750 gr T65 en 400 gr water. Dit meng je met het eerste deeg samen. Hierbij volg je het autolyse proces, dus: je mengt de degen, maar je mag het niet kneden. Leg het deeg een uur te rusten.
  3. Na het rusten mag je het deeg afkneden tot het elastisch is. Voeg nu het zout en 30 gr water en kneed dit kort door het deeg heen.
  4. Laat het een uur tot rust komen en sla het deeg kort door. Herhaal dit proces nog 3 keer, dus telkens na 1 uur doorslag.
  5. Plaats het deeg in rijstmandjes (of in een bakblik) in de koelkast en laat het een nacht rijzen.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en bak in een gietijzeren pan op 230°C in 35 minuten gaar.

 

Tip! heb je een stoomoven tot je beschikking? Stel de oven in op 20% stoom.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen