Ingrediënten voor Zondag frietdag; groentefrietjes met gegrilde kip en appelmoes
Bereiding
De meeste mensen vinden appelmoes koud het lekkerst, dan moet de appelmoes na het maken minimaal 3 uurtjes afkoelen in de koelkast. Vind je warme appelmoes lekker dan kun je de appelmoes maken tijdens het roosteren van de groentefrites. Het recept is zonder suiker, maar je kunt als je het lekker vindt naar wens suiker toevoegen.
- Schil de appels en snijd deze in blokjes, grote blokken als je houdt van compote en kleine blokjes als je appelmoes lekkerder vind.
- Breng in een pan de appelblokjes met de appelsap en het kaneelpoeder aan de kook en kook dit 15 minuten tot de appel helemaal zacht is.
- Wil je een gladde appelmoes dan kun je het nu glad roeren met een garde of een staafmixer.
- Laat de appelmoes naar wens afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de knoselderij en de bospeen en snijd deze beide in langwerpige frietjes.
- Meng de groenten met een scheutje olijfolie, peper en zout, en plaatst deze in de oven voor ca. 25-30 minuten.
- Marineer de kipfilet in een scheutje olijfolie en de cajun/kipkruiden, en grill deze gaar in een grillpan in ca. 10 minuten.
- Serveer de kipfilet met de groentefrites en de appelmoes.
Dit recept is in samenwerking met Boerschappen