Zondag frietdag; groentefrietjes met gegrilde kip en appelmoes

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Groente friet

Ingrediënten voor Zondag frietdag; groentefrietjes met gegrilde kip en appelmoes

kipfilet
bos bospeen
knolselderij
appels
appelsap
kaneelpoeder

Benodigdheden

Bereiding

De meeste mensen vinden appelmoes koud het lekkerst, dan moet de appelmoes na het maken minimaal 3 uurtjes afkoelen in de koelkast. Vind je warme appelmoes lekker dan kun je de appelmoes maken tijdens het roosteren van de groentefrites. Het recept is zonder suiker, maar je kunt als je het lekker vindt naar wens suiker toevoegen.

  1. Schil de appels en snijd deze in blokjes, grote blokken als je houdt van compote en kleine blokjes als je appelmoes lekkerder vind.
  2. Breng in een pan de appelblokjes met de appelsap en het kaneelpoeder aan de kook en kook dit 15 minuten tot de appel helemaal zacht is.
  3. Wil je een gladde appelmoes dan kun je het nu glad roeren met een garde of een staafmixer.
  4. Laat de appelmoes naar wens afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Schil de knoselderij en de bospeen en snijd deze beide in langwerpige frietjes.
  7. Meng de groenten met een scheutje olijfolie, peper en zout, en plaatst deze in de oven voor ca. 25-30 minuten.
  8. Marineer de kipfilet in een scheutje olijfolie en de cajun/kipkruiden, en grill deze gaar in een grillpan in ca. 10 minuten.
  9. Serveer de kipfilet met de groentefrites en de appelmoes.

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen