Deze wokschotel is echt een topper voor in de zomer! Frisse smaken van de venkel, appel en de tomaten met overheerlijke krokant gewokte gamba’s.
Ingrediënten voor Zomerse wok met Gamba, Spinazie, Venkel en Appel
Bereiding
- Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in lange parten.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Schil de appels en snijd in partjes.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en bak de gamba's om en om in circa 3 minuten goudbruin. Voeg dan de roma tomaatjes, knoflook en cajunkruiden toe, bak circa 1 minuut mee. Haal uit de wok en zet apart.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en wok in circa 4 minuten met de appels op hoog vuur goudbruin.
- Voeg de spinazie beetje bij beetje toe tot alles geslonken is.
- Rasp de schil van de citroen over de zomerse wok, halveer en pers het sap eruit.
- Voeg de gamba's weer toe aan de wok en warm even door.
- Verdeel de zomerse wok over de borden en serveer met een lepel crème fraîche en schijfjes citroen. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel net voor het serveren over de wokschotel.
Serveer deze zomerse wok schotel met koude glas- of boekweitnoedels.
Het recept voor de zomerse wok komt uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld