Zomerse wok met Gamba, Spinazie, Venkel en Appel

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Sitting on the wok of the bay
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze wokschotel is echt een topper voor in de zomer! Frisse smaken van de venkel, appel en de tomaten met overheerlijke krokant gewokte gamba’s.

image.jpeg

Ingrediënten voor Zomerse wok met Gamba, Spinazie, Venkel en Appel

venkel
knoflook
appels
zonnebloemolie
gamba's
roma tomaatjes
cajunkruiden
jonge spinazie
citroen
crème fraîche
verse basilicum

Benodigdheden

Wok
Kookpan
Rasp

Bereiding

  1. Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in lange parten.
  2. Pel en hak de knoflook fijn.
  3. Schil de appels en snijd in partjes.
  4. Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en bak de gamba's om en om in circa 3 minuten goudbruin. Voeg dan de roma tomaatjes, knoflook en cajunkruiden toe, bak circa 1 minuut mee. Haal uit de wok en zet apart.
  5. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en wok in circa 4 minuten met de appels op hoog vuur goudbruin.
  6. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe tot alles geslonken is.
  7. Rasp de schil van de citroen over de zomerse wok, halveer en pers het sap eruit.
  8. Voeg de gamba's weer toe aan de wok en warm even door.
  9. Verdeel de zomerse wok over de borden en serveer met een lepel crème fraîche en schijfjes citroen. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en verdeel net voor het serveren over de wokschotel.

Serveer deze zomerse wok schotel met koude glas- of boekweitnoedels.

Het recept voor de zomerse wok komt uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen