Ingrediënten voor Zomerse Stoofpeertjes
Benodigdheden
Bereiding
- Schil de peren en verwijder het kontje. Laat het steeltje zitten.
- Rasp de schil van de sinaasappel en snijd in plakken.
- Vul een klein steelpannetje met de peren, 300 gram suiker, kruidnagel, sinaasappelrasp en -schijfjes. Vul het pannetje met water tot de peren net onder staan.
- Plaats een deksel op de pan en breng de peertjes langzaam aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur zeer laag en gaar de peertjes circa 30 minuten tegen de kook aan.
- Laat de stoofpeertjes afkoelen. Neem de sinaasappelplakjes uit de pan en plaats die onderin een jar. Neem de peertjes eruit en voeg die aan de jar toe. Vul de jar met het kookvocht en sluit af.
Tip: drijven de peertjes omhoog en staan ze daardoor niet meer onder water? Leg dan een bordje of deksel die kleiner is dan de diameter van de pan bovenop de peren om ze naar beneden te drukken.
Tip: Deze stoofperen zijn heerlijk bij een avondmaaltijd, maar ook in je yoghurt.