Ingrediënten voor Zoete sushi
Benodigdheden
Deegroller
Sushimatje
Plasticfolie
Japanse eetstokjes
Bereiding
- Kook de sushirijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de limoen en pers het sap uit over de rijst. Schenk de gembersiroop over de rijst. Laat de rijst afkoelen.
- Rasp de schil van de limoen. Meng de roomkaas met de poedersuiker en de limoenrasp.
- Kleur de marsepein lichtgroen met de tarwegraspoeder of groene kleurstof.
- Rol de marsepein uit tot vierkanten van 12 bij 12 centimeter. Verdeel de rijst over de marsepein. Verdeel enkele repen mango in het midden van de rijst. Leg daar wat stukjes aardbeien en wat plakjes munt tegenaan.
- Rol de zoete sushi met behulp van een sushimatje strak op en verpak in plasticfolie. Herhaal dit tot de rijst of de marsepein op is. Verwijder het plasticfolie en snijd in stukjes.
Tip: leg de zoete sushi even in de vriezer, zodat je hem gemakkelijk door kunt snijden. Serveer met je favoriete sorbet.
Uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld