Zoete plaattaart met Nutella en banaan

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Zoeter dan zoet
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Zoete plaattaart met Nutella en banaan

Rol vers bladerdeeg
Nutella
Chiquita bananen
Handje hazelnoten
Handje gevriesdrooge frambozen
Losgeklopt ei
Kristalsuiker

Benodigdheden

Oven, bakplaatbakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de plaattaart met Nutella. Houd, net zoals bij een pizza, een de buitenste randen vrij, ongeveer 2 cm. Snijd de bananen over de lengte door de helft en leg deze met de bolle kant op de Nutella.
  2. Klop een ei los en bestrijk met een kwast de randen van de plaattaart. Bestrooi de randen met kristalsuiker. Bestrooi daarna de bananen ook met een klein beetje kristalsuiker. Verdeel de hazelnoten over de plaattaart.
  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in 15-17 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven, laat afkoelen, garneer met gevriesdroogde frambozen en serveer.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen