Ingrediënten
- 5 grote zoete aardappels
- 4 paprika’s
- 1 ui
- 1 bakje snoeptomaatjes
- 1 bakje mozzarella bolletjes
- 600 gr rundergehakt
- 1 zakje burgermix
- olijfolie
- peper en zout
Kookgerei: blender of staafmixer, steelpan, bakplaat met bakpapier, mengkom.
Bereiding
Zoete aardappelfrietjes:
- Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne frietjes. Meng ze met een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze goed uit elkaar liggen. Rooster de frietjes circa 25 minuten tot ze krokant van buiten en zacht van binnen zijn.
Paprikasaus:
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes. Pureer de paprikablokjes met 200 milliliter water tot een gladde saus met een staafmixer of blender.
- Pel en snipper de ui. Verwarm een scheut olijfolie in een steelpan en fruit de ui tot deze glazig ziet.
- Voeg het paprikamengsel toe en breng op smaak met zout en laat circa 15 minuten sudderen op zacht vuur tot deze ketchupdikte heeft. Laat de saus afkoelen.
Tomatensalade:
- Halveer de snoeptomaatjes.
- Giet de mozzarella bolletjes af en meng ze in een schaal met de snoeptomaatjes. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Runderburger:
- Meng het gehakt met de burgermix en kneed goed door en maak hiervan 1 burger per persoon.
- Bak of grill de burger naar gewenste gaarheid.
- Serveer de burger met de paprikasaus, zoete aardappelfrietjes en tomatensalade.