Ingrediënten voor de zoete aardappel boerenkool:
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ courgette, in blokjes
- ½ gele punt paprika, in blokjes
- ¼ zoete aardappel, in blokjes
- 2 handen fijngesneden boerenkool
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 50 gram fêto
- 1 eetlepel hennepzaad
Bereiden:
- Verhit in een koekenpan de olie.
- Doe de courgette, paprika, aardappel en kruiden in de pan en bak 5 minuten op medium hoog vuur.
- Doe nu de boerenkool erbij en schep alles goed om. Voeg 3 eetlepels water toe en doe een deksel op de pan.
- Stoom 5 minuten op medium hoog vuur. Haal de deksel van de pan, check of je zoete aardappel gaar is, als deze niet gaar is laat het geheel dan nog even iets langer stomen.
- Zet het vuur iets hoger, verkruimel de fêto in de pan en schep goed om.
- Bak nog 1 minuut en serveer daarna op een mooi bord. Strooi hennepzaad over de boerenkoolschotel en eventueel nog wat eetbare bloemen.
Eetsmakelijk!