Zelfgemaakte Mayonaise

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

LET OP! Deze ingrediënten zitten niet in de box, maar zijn voor als je nog iets leuks extra wil doen met de kids in de keuken. En het is natuurlijk ook gewoon superlekker! 

Ingrediënten

  • 1 middelgroot ei 
  • 1 eetlepel dijonmosterd 
  • halve theelepel zout 
  • 1 eetlepel witte wijnazijn 
  • 250 mililiter zonnebloemolie 
  • 50 mililiter extra vierge olijfolie 

Bereiding

  1. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en de azijn. Roer dit 1 minuutje tot de massa een beetje witter wordt.
  2. Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde de zonnebloemolie doorheen. Aan het einde kun je iets meer tegelijk toevoegen. Voeg pas weer nieuwe olie toe als de oude is opgenomen. Giet als allerlaatst de olijfolie bij.
  3. Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. 
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra azijn of citroensap.

Variatietip 1: Schep 2 theelepels sriracha (hete chilisaus) door de mayonaise en breng op smaak met wat limoenrasp en -sap. Lekker met gebakken garnalen. 

Variatietip 2: Snijd 20 gram verse kruiden, zoals platte peterselie, bieslook en munt, zo fijn mogelijk en schep door de mayonaise. Lekker met biefstuk. 

Variatietip 3: Schep 2 eetlepels truffel-paddenstoelentapenade door de mayonaise. Lekker met zelfgemaakte frietjes.

Meer recepten met mayonaise? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.