LET OP! Deze ingrediënten zitten niet in de box, maar zijn voor als je nog iets leuks extra wil doen met de kids in de keuken. En het is natuurlijk ook gewoon superlekker!
Ingrediënten
- 1 middelgroot ei
- 1 eetlepel dijonmosterd
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 250 mililiter zonnebloemolie
- 50 mililiter extra vierge olijfolie
Bereiding
- Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en de azijn. Roer dit 1 minuutje tot de massa een beetje witter wordt.
- Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde de zonnebloemolie doorheen. Aan het einde kun je iets meer tegelijk toevoegen. Voeg pas weer nieuwe olie toe als de oude is opgenomen. Giet als allerlaatst de olijfolie bij.
- Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra azijn of citroensap.
Variatietip 1: Schep 2 theelepels sriracha (hete chilisaus) door de mayonaise en breng op smaak met wat limoenrasp en -sap. Lekker met gebakken garnalen.
Variatietip 2: Snijd 20 gram verse kruiden, zoals platte peterselie, bieslook en munt, zo fijn mogelijk en schep door de mayonaise. Lekker met biefstuk.
Variatietip 3: Schep 2 eetlepels truffel-paddenstoelentapenade door de mayonaise. Lekker met zelfgemaakte frietjes.
Meer recepten met mayonaise? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.