Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 winterpeen
- 1 zakje kimchi spicemix
- 2 uien
- 1 bos radijsjes
- zout
Kookgerei: rasp, keukenmachine, mengkom.
Bereiding
- Schil de wortel en rasp deze. Was de radijsjes en snijd in plakjes. Schil de ui en snipper deze.
- Meng in een keukenmachine 1 tl zout met de ui, 1 dl water en de kimchimix tot een gladde pasta.
- Halveer de Chinese kool en snijd in grove stukken. Meng de kimchipasta in een kom met de kool, radijs, wortel en ui. Zorg dat de groenten goed bedekt zijn met de kimchipasta.
- Vul de jars met de kimchi. Druk deze goed aan en laat een centimeter onder de rand van de pot vrij. Sluit de potten.
- Laat de kimchi 2 dagen op kamertemperatuur staan. Open hierna en druk de groenten goed aan met een schone lepel. Sluit de pot weer en bewaar in de koelkast.
Tip: Deze kimchi is het lekkerst na twee weken. Hou je van pittig? Voeg dan een rode peper toe aan de pasta.