Spectaculair makkelijke maaltijd in de aantocht. Van de romige verse pastasaus tot de zalm: het is decadentie in een kom. Perfect voor een date-night of om je gasten voor te schotelen, maar makkelijk genoeg voor de doordeweekse avond. Oh, en had ik al gezegd dat je binnen 30 minuten klaar bent?
Ingrediënten voor Zalmfilet met pasta pesto
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en zout
- Pan met deksel
- Koekenpan
- Grillpan of airfryer
Bereiding
- Marineer de zalm in sojasaus, kruid met peper en evt. chilivlokken en grill in een grillpan of bak in 8 minuten gaar in de airfryer op 180 graden.
- Kook de spaghetti ondertussen gaar in water met een flinke snuf zout. Vang, wanneer klaar, een klein beetje kookvocht op bij het afgieten.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de courgette in plakken. Schil en hak de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitjes.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en daarna de courgette. Bak de courgette gaar, voeg daarna de spaghetti toe en meng met de pesto in de pan. Voeg een paar eetlepels kookvocht toe aan de pasta voor een extra romige textuur. Doe de cherrytomaatjes er in de pan bij en bak 2 minuten mee. Als laatst voeg je de pijnboompitten toe. Roer alles goed door elkaar en serveer op een bord.
- Leg de zalm bovenop de pasta en garneer af met de basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en evt chilivlokken.