Zalmfilet met pasta pesto

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Spectaculair makkelijke maaltijd in de aantocht. Van de romige verse pastasaus tot de zalm: het is decadentie in een kom. Perfect voor een date-night of om je gasten voor te schotelen, maar makkelijk genoeg voor de doordeweekse avond. Oh, en had ik al gezegd dat je binnen 30 minuten klaar bent?

Ingrediënten voor Zalmfilet met pasta pesto

zalmfilet met huid
kikkoman sojasaus
knoflook
spaghetti
verse pestosaus groen
cherrytomaten
pijnboompitten
verse basilicum
chilivlokken
Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Bereiding

  1. Marineer de zalm in sojasaus, kruid met peper en evt. chilivlokken en grill in een grillpan of bak in 8 minuten gaar in de airfryer op 180 graden.
  2. Kook de spaghetti ondertussen gaar in water met een flinke snuf zout. Vang, wanneer klaar, een klein beetje kookvocht op bij het afgieten.
  3. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de courgette in plakken. Schil en hak de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitjes.
  4. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en daarna de courgette. Bak de courgette gaar, voeg daarna de spaghetti toe en meng met de pesto in de pan. Voeg een paar eetlepels kookvocht toe aan de pasta voor een extra romige textuur. Doe de cherrytomaatjes er in de pan bij en bak 2 minuten mee. Als laatst voeg je de pijnboompitten toe. Roer alles goed door elkaar en serveer op een bord.
  5. Leg de zalm bovenop de pasta en garneer af met de basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en evt chilivlokken.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen