Zalmcurry wok met shiitake en erwten

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze heerlijke zalmcurry uit de wok zal je verrassen! Door de prachtige kleuren en milde currysaus.  

image.jpeg

Ingrediënten voor Zalmcurry wok met shiitake en erwten

gele currypasta
vissaus
bruine suiker
kokosmelk
maïszetmeel
bloemkool
zalm
shiitake
arachideolie
diepvrieserwten
cashewnoten
witte rijst

Benodigdheden

Wokpan

Bereiding

Currysaus

  1. Verhit een scheut olie in de pan, fruit de gele currypasta.
  2. Blus af met de vissaus en voeg de bruine suiker en de kokosmelk toe.
  3. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  4. Leng het maïszetmeel aan met water en bind de saus af tot yoghurtdikte.

Zalmwok

  1. Kook de witte rijst volgens de verpakking.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de roosjes circa 3 minuten en laat uitwasemen.
  3. Snijd de zalm in gelijke blokjes.
  4. Snijd de harde stukjes van de shiitake en halveer de grote paddenstoelen.
  5. Verhit een scheut arachideolie in de wok, wok de shiitake circa 2 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Voeg de zalm toe en wok circa 1 minuut mee.
  7. Haal beiden even uit de pan. Voeg de bloemkool en vervolgens de erwten toe. Wok circa 3 minuten en voeg de zalm en shiitake toe. Blus af met de currysaus.
  8. Bestrooi de zalmcurry met cashewnoten.

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen