Deze heerlijke zalmcurry uit de wok zal je verrassen! Door de prachtige kleuren en milde currysaus.
Ingrediënten voor Zalmcurry wok met shiitake en erwten
Benodigdheden
Bereiding
Currysaus
- Verhit een scheut olie in de pan, fruit de gele currypasta.
- Blus af met de vissaus en voeg de bruine suiker en de kokosmelk toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Leng het maïszetmeel aan met water en bind de saus af tot yoghurtdikte.
Zalmwok
- Kook de witte rijst volgens de verpakking.
- Breng een pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de roosjes circa 3 minuten en laat uitwasemen.
- Snijd de zalm in gelijke blokjes.
- Snijd de harde stukjes van de shiitake en halveer de grote paddenstoelen.
- Verhit een scheut arachideolie in de wok, wok de shiitake circa 2 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Voeg de zalm toe en wok circa 1 minuut mee.
- Haal beiden even uit de pan. Voeg de bloemkool en vervolgens de erwten toe. Wok circa 3 minuten en voeg de zalm en shiitake toe. Blus af met de currysaus.
- Bestrooi de zalmcurry met cashewnoten.
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes