Ingrediënten voor de zalm teriyaki:
- 100 milliliter sake
- 100 milliliter mirin
- 100 milliliter zoute sojasaus, Kikkoman
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 moten zalm, zonder vel à 120 gram per stuk
- 1 eetlepel aardappelzetmeel met 1 eetlepel water losgeroerd
- 100 gram algennoedels
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ½ gele paprika, in dunne reepjes
- ½ courgette, in halve plakjes
- ½ rode ui, in halveringen
- Peper en zout, naar smaak
- 25 gram taugé, geblancheerd
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- ½ citroen, rasp en sap
Bereiden:
- Meng de sake, mirin, Kikkoman zoete sojasaus en de poedersuiker in een klein schaaltje. Leg hierin de zalmmoten. Marineer ze het liefst een nachtje in de koelkast.
- Als de zalm voldoende gemarineerd is, kun je van de marinade een saus maken. Kook de marinade kort in en roer er het papje van aardappelzetmeel en water er doorheen. Kook dit nog kort door en zet het dan naast het vuur.
- Kook de noedels naar aanwijzing op de verpakking. Spoel ze koud als ze gaar zijn, laat ze uitlekken en meng er dan wat zonnebloemolie doorheen.
- Meng de paprika, courgette en rode ui en breng ze op smaak met een beetje peper en zout. Grill de groentemix circa 5 minuten op 180°C in de Airfryer en laat het daarna afkoelen. Om de salade af te maken meng je de gegaarde noedels met de gegrilde groenten, de geblancheerde taugé en bosuiringetjes.
- Grill de zalmmoten in circa 7 minuten op 180°C in de Airfryer. De zalm mag wat roze blijven vanbinnen.
- Serveer de zalm in stukjes geplukt bovenop de noedelssalade, rasp er wat citroenschil overheen en knijp er wat citroensap over. Serveer de teriyakisaus erbij.
Uit het boek: AirFryer
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld