Lucy: "Deze quiche is koolhydraatarm doordat de bodem niet gemaakt is van deeg, maar van courgette. Dit geeft een heerlijke en verrassende bite! Een nieuwe favoriet op een zomerse avond wanneer ik zin heb in een lichte avondmaaltijd én vooral niet om te lang in de keuken te staan!"
Ingrediënten voor Your Meal Planners: glutenvrije quiche met spinazie en zongedroogde tomaat
Benodigdheden
- Peper & zout
- Quichevorm van 24 centimeter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ui fijn en pel de knoflook. Zet een wokpan op het vuur en bak hierin de ui aan. Pers de knoflook aan in de pan en bak even mee. Voeg vervolgens de spinazie in delen toe en bak mee tot het goed gesmolten is.
- Schep de spinazie vervolgens in een zeef en druk goed het vocht eruit.
- Smeer de quiche vorm in met (kokos)olie of beleg met bakpapier. Snijd de courgette in plakjes en leg deze op de bodem van de quiche.
- Klop de eieren los en roer hier de feta, gehalveerde tomaten, plakjes zongedroogde tomaten en de kruiden door.
- Schep tot slot nu ook de spinazie door het eimengsel en giet het mengsel op de courgette. Verdeel goed zodat alles mooi bedekt is.
- Plaats de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven en serveer eventueel met wat verse basilicum