Wrap gevuld met kip en bonen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 200 gr gedroogde kidneybonen 
  • 1/2 komkommer
  • 2 stuks gele paprika
  • 1 krop lollo bionda 
  • 2 stuks kipfilet
  • 200 gr tomatensaus
  • 1 zakje mexicaanse spicemix
  • tortillawraps
  • olijfolie 
  • zout en peper 

Kookgerei: Kookpan, koekenpan, oven met ovenplaat, prikkers.

Bereiding

Voorbereiding: Laat de kidneybonen 12 uur weken in koud water voor je ze gebruikt. 

  1. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de kidneybonen circa 45 minuten tot ze zacht zijn. 
  2. Snijd de komkommer en paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes. 
  3. Was en pluk de sla in grove stukken. Snijd de kipfilets in reepjes. 
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  5. Bak de kipfilet in een koekenpan met een scheut olie circa 3 minuten. Voeg de paprikareepjes, bonen en komkommer toe. Bak circa 2 minuten mee. Voeg nu de tomatensaus en spicemix toe en verwarm op laag vuur nog 1 minuut door. 
  6. Verdeel de vulling over 4 wraps. Leg hier wat sla overheen en rol de wraps op. Steek er een prikker in om de wraps dicht te houden. 
  7. Plaats de wraps op de ovenplaat en bak 4 minuten in de voorverwarmde oven. 

Tip: Voor kleine kinderen kun je de spicemix weglaten. Deze kun je dan vervangen door een theelepel zoete paprikapoeder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen