Ingrediënten
- 200 gr gedroogde kidneybonen
- 1/2 komkommer
- 2 stuks gele paprika
- 1 krop lollo bionda
- 2 stuks kipfilet
- 200 gr tomatensaus
- 1 zakje mexicaanse spicemix
- tortillawraps
- olijfolie
- zout en peper
Kookgerei: Kookpan, koekenpan, oven met ovenplaat, prikkers.
Bereiding
Voorbereiding: Laat de kidneybonen 12 uur weken in koud water voor je ze gebruikt.
- Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de kidneybonen circa 45 minuten tot ze zacht zijn.
- Snijd de komkommer en paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes en de paprika in reepjes.
- Was en pluk de sla in grove stukken. Snijd de kipfilets in reepjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de kipfilet in een koekenpan met een scheut olie circa 3 minuten. Voeg de paprikareepjes, bonen en komkommer toe. Bak circa 2 minuten mee. Voeg nu de tomatensaus en spicemix toe en verwarm op laag vuur nog 1 minuut door.
- Verdeel de vulling over 4 wraps. Leg hier wat sla overheen en rol de wraps op. Steek er een prikker in om de wraps dicht te houden.
- Plaats de wraps op de ovenplaat en bak 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Voor kleine kinderen kun je de spicemix weglaten. Deze kun je dan vervangen door een theelepel zoete paprikapoeder.