Ingrediënten voor de worteltjes uit de oven:
- 600 gram worteltjes
- ½ rode Spaanse chilipeper
- ½ eetlepel agavesiroop
- ¼ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels olijfolie
Kwarksaus
- 125 gram volle kwark
- 2 eetlepels citroensap
- ½ eetlepels agavesiroop
- ¼ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel gemalen koriander ter garnering
- ½ bosje verse koriander
- 50 gram granaatappelpitten
- 25 gram pompoenpitten
Bereiden:
- Schrap de worteltjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper in dunne ringetjes. Bewaar de worteltjes en de chilipeper afgedekt in de koelkast.
- Meng voor de kwarksaus alle ingrediënten. Voeg zout naar smaak toe en bewaar afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng intussen de ringetjes chilipeper, de agavesiroop en de gemalen komijn en koriander door de worteltjes. Zorg ervoor dat de smaakmakers goed zijn verdeeld.
- Verdeel de worteltjes over een bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Schuif de bak plaat in de oven en rooster de worteltjes 35 tot 40 minuten. Pluk intussen de blaadjes van de koriander.
- Serveer de worteltjes met de kwarksaus, de granaatappel en de pompoenpitten en de korianderblaadjes om erover heen te sprenkelen en te strooien.