Wontonsoep, beter dan de afhaalversie, sneller én nog gezonder ook! Klassiek Chinees geïnspireerde wontonsoep is heel makkelijk thuis te maken. Met goeie kant en klare wontons of dumplings uit de winkel, gestoomd in een warme bouillon op basis van sojasaus en met baby paksoi als extra groente. Wij maken elke kom graag af met een sesam chiliolie voor dat alleszeggende pitje erin. Perfect voor koude dagen, wanneer je trek hebt in een een flinke kom wontonsoep, maar niet de deur uit wilt.
Overigens willen wij in het algemeen graag pleiten voor ingevroren wontons. Wij halen ze bij de toko om de hoek en hebben ze eigenlijk altijd in huis. Als snack, voor een snel en gemakkelijk diner of voor gerechten als deze. Op het moment dat ze dreigen op te gaan staan ze direct op de boodschappenlijst.
Om de ultieme smaak aan een gerecht als deze te geven, bak je de paksoi - voordat je 'm aan de bouillon toevoegt - even kort in de pan met wat sesamolie. Zo geef je een extra smaakdementie aan je soep.
Ingrediënten voor Wontonsoep met sesam chiliolie
Bereiding
- Meng voor de chiliolie de sesamolie samen met de chilivlokken, balsamicoazijn en 1 tl sojasaus.
- Verhit 2 eetlepels chiliolie in een grote gietijzeren pan op middelhoog vuur. Voeg de paksoi toe en bak 3-4 minuten tot de randen verkoold zijn. Leg apart op een bord.
- Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetlepel chiliolie en voeg de champignons, sjalotten, knoflook en gember toe. Bak 3-5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de wontons/dumplings toe en kook tot ze drijven, ongeveer 2-3 minuten. Roer de paksoi, sojasaus en rijstazijn erdoor. Haal van het vuur.
- Verdeel de paksoi over kommen en schep de soep erover. Garneer elke kom met bosui en geroosterde sesamzaadjes. Serveer de chili-olie ernaast.