Ingrediënten voor Wereldgerechten: Skinny Moussaka
Benodigdheden
- Peper en zout
- Snuf suiker
- Olijfolie
- Contactgirll of grillpan
- Hapjespan
- Ovenschaal
- Oven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 1 eetlepel olijfolie inde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook kort aan. Bak het gehakt samen met een snuf zout in ca. 5 min. rul en voeg daarna de tomatenpuree toe. Laat de smaken een paar minuten vrijkomen en schenk de wijn erbij. Voeg de passata en de bouillon toe, roer door en voeg vervolgens de kaneel, peterselie, zout, peper en zout toe. Laat voor 20-30 min. rustig sudderen.
- Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakken en grill deze aan weerszijden goudbruin. Wijzelf gebruiken hier het liefst een contactgrill voor, maar je kunt ook een gewone grillpan gebruiken.
- Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas in een kommetje door elkaar en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter.
- Begin met een dunne laag saus over de bodem van de ovenschaal. Dek deze laag af met een paar plakjes aubergine. Ga zo door tot alles op is en eindig met een laag aubergine. Verdeel het ricottamengsel over de aubergine en bak in 25-30 min. goudbruin.
print recept