Een lekker pittige curry vol met groenten. Net even anders dan je hem gewend bent waarschijnlijk, maar oh-zo-lekker! En, hij staat binnen 20 minuutjes op tafel. Wat wil je nog meer? Je kunt zelf kiezen of je deze curry maakt met kip of met tempeh. Zo heb je voor ieder wat wils.
Ingrediënten van de curry:
- 2 eetlepels kokosolie
- 250 gram tempeh of kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 stronk paksoi, fijngesneden
- 1 bos radijsjes, in kwarten gesneden
- 1 courgette, met een spiraalsnijder gesneden
- 3 eetlepels nandan masala kruiden
- 50 gram santen (kokoscrème)
- 375 mililiter water
- 4 cm gember, geraspt
- Sap van een halve citroen
- 1 theelepel chiliflakes
- 1 theelepel fijn zeezout
- Handjevol koriander
Bereiden:
- Smelt de kokosolie in een pan en bak hierin de kip of tempeh tot deze goudbruin is.
- Voeg de paksoi en radijsjes toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de masala kruiden toe en bak nog 1 minuut door.
- Voeg de santen en het water toe en laat op laag vuur de santen volledig oplossen.
- Knijp met de hand het sap uit de geraspte gember en voeg het sap aan de curry toe. Doe ook de chiliflakes, zout en limoensap erbij. Laat 5 tot 10 minuten koken.
- Drapeer de courgette noedels in een kom en schep hier de currysaus overheen. Garneer met wat verse koriander.
Meer recepten met paksoi? Klik hier!