Warme geitenkaassalade met walnoten, spekjes en verse vijgen

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Het water loopt ons al in de mond bij het lezen van dit recept. Om nog maar over de geur van gesmolten geitenkaas en gebakken spekjes te zwijgen..
warme geitenkaassalade.jpg

Ingrediënten voor Warme geitenkaassalade met walnoten, spekjes en verse vijgen

geitenkaas naturel rond (of deel er 2 door de helft)
witte zuurdesemboterhammen
slamelange rucola
cherrytomaten, in kwarten gesneden
walnoten, grof gehakt
spekreepjes
vijgen, in kwarten
extra vergine olijfolie
honing
witte wijnazijn

Benodigdheden

Bakplaat, bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olijfolie, witte wijnazijn en honing samen tot een dressing, zet apart. Bak de spekreepjes naar wens.
  2. Snijd uit de boterhammen 4 rondjes in hetzelfde formaat als de geitenkaas. Toast eerst het brood tot goudbruin in de oven, leg daarna de geitenkaas op de rondjes brood en schuif voor ongeveer 5 minuten in de oven.
  3. Verdeel de sla over de borden samen met de spekjes, tomaatjes, walnoten en vijgen. Leg de geitenkaas op toast - uit de oven in het midden van de salades. Sprenkel de dressing er overheen en serveer direct.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen