Het water loopt ons al in de mond bij het lezen van dit recept. Om nog maar over de geur van gesmolten geitenkaas en gebakken spekjes te zwijgen..
Ingrediënten voor Warme geitenkaassalade met walnoten, spekjes en verse vijgen
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olijfolie, witte wijnazijn en honing samen tot een dressing, zet apart. Bak de spekreepjes naar wens.
- Snijd uit de boterhammen 4 rondjes in hetzelfde formaat als de geitenkaas. Toast eerst het brood tot goudbruin in de oven, leg daarna de geitenkaas op de rondjes brood en schuif voor ongeveer 5 minuten in de oven.
- Verdeel de sla over de borden samen met de spekjes, tomaatjes, walnoten en vijgen. Leg de geitenkaas op toast - uit de oven in het midden van de salades. Sprenkel de dressing er overheen en serveer direct.