Pasta vongole met knoflook, rode peper en prei

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Pasta vongole met knoflook, rode peper en prei

scheermessen of vongole
luingine
rode peper
knoflook
sjalotje
prei
witte wijn

Benodigdheden

Scheut olijfolie
Hapjespan

Bereiding

  1. Spoel de scheermessen af onder koud water.
  2. Pel en snipper de knoflook en sjalot fijn. Was de prei en snijd in fijne halve ringen. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de rode peper fijn.
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit hierin de knoflook, rode peper en sjalot aan. Let op niet bakken.
  4. Voeg de gewassen scheermessen toe. Bak de scheermessen mee met andere ingrediënten.
  5. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking. Blus af met witte wijn en roer de scheermessen goed door. Bestrooi met de prei.
  6. Als de scheermessen opengaan, zijn ze gaar. Serveer de linguine met daarop de vongole of de scheermessen.

Tip: ook lekker met fijngehakte bieslook.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen