Dit recept voor een volkorenplaatpizza met groene asperges komt uit het boek 50 x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer. In dit kookboek vind je eenvoudige en gevarieerde recepten met pure en voedzame producten.
Ingrediënten voor Volkorenplaatpizza met groene asperges
Benodigdheden
Peper uit de molen, oven met bakplaat, rasp
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
- Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges, leg ze 3 minuten in gekookt water en laat ze vervolgens uitlekken.
- Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in plakjes.
- Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de rode ui en tomaatjes over. Verdeel de asperges over de pizza.
- Rasp de Parmezaanse kaas, strooi de kaas over de pizza en bak hem 25 minuten in de oven.
- Kook intussen de eieren 5 tot 6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht vanbinnen zijn.
- Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel deze over de pizza.
- Beleg de pizza tot slot met de rucola en voeg een beetje verse peper toe.
Benieuwd naar de andere 49 recepten? 50 x avondeten zonder vlees vind je hier