Volkorenplaatpizza met groene asperges

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit recept voor een volkorenplaatpizza met groene asperges komt uit het boek 50 x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer. In dit kookboek vind je eenvoudige en gevarieerde recepten met pure en voedzame producten.
Volkorenplaatpizza Sven van der Heide

Ingrediënten voor Volkorenplaatpizza met groene asperges

groene asperges
rode ui
cherrytomaatjes
volkoren pizzabodem
passata
Parmezaanse kaas
eieren
rucola

Benodigdheden

Peper uit de molen, oven met bakplaat, rasp

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  2. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges, leg ze 3 minuten in gekookt water en laat ze vervolgens uitlekken.
  3. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in plakjes.
  4. Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de rode ui en tomaatjes over. Verdeel de asperges over de pizza.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas, strooi de kaas over de pizza en bak hem 25 minuten in de oven.
  6. Kook intussen de eieren 5 tot 6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht vanbinnen zijn.
  7. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel deze over de pizza.
  8. Beleg de pizza tot slot met de rucola en voeg een beetje verse peper toe.

Benieuwd naar de andere 49 recepten? 50 x avondeten zonder vlees vind je hier

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen