Deze zalige vijgencarpaccio met een dressing van blauwe kaas is perfect als licht voorgerecht om je kerstdiner mee te openen!
Ingrediënten voor Vijgencarpaccio met een dressing van blauwe kaas
Bereiding
Voorbereiding
- Snijd voor de dressing de bieslook fijn. Verbrokkel de blauwe kaas en prak deze met een vork fijn. Voeg de bieslook, de yoghurt, de mayonaise, de witte wijnazijn, de melk en een flinke snuf peper en zout toe en mix tot een gladde dressing. Als je de dressing te dik vindt, kun je wat extra melk toevoegen. Bewaar de dressing afgedekt in de koelkast.
- Hak de pistachenoten grof en bewaar ze in een vershouddoosje.
Serveren
- Laat de kappertjes uitlekken. Snijd de vijgen in mooie, dunnen plakjes en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
- Verdeel de vijgenplakjes over de borden. Garneer met de veldsla, de kappertjes en de grofgehakte pistachenoten en besprenkel met de dressing.