Vijgencarpaccio met een dressing van blauwe kaas

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze zalige vijgencarpaccio met een dressing van blauwe kaas is perfect als licht voorgerecht om je kerstdiner mee te openen!
Vijgencarpaccio.jpg

Ingrediënten voor Vijgencarpaccio met een dressing van blauwe kaas

pistachenoten
kappertjes
vijgen
Versgemalen peper en zout
veldsla
VOOR DE DRESSING
1 bosje bieslook
blauwe kaas
yoghurt
mayonaise
witte wijnazijn
melk
Versgemalen peper en zout

Bereiding

Voorbereiding

  1. Snijd voor de dressing de bieslook fijn. Verbrokkel de blauwe kaas en prak deze met een vork fijn. Voeg de bieslook, de yoghurt, de mayonaise, de witte wijnazijn, de melk en een flinke snuf peper en zout toe en mix tot een gladde dressing. Als je de dressing te dik vindt, kun je wat extra melk toevoegen. Bewaar de dressing afgedekt in de koelkast.
  2. Hak de pistachenoten grof en bewaar ze in een vershouddoosje.

Serveren

  1. Laat de kappertjes uitlekken. Snijd de vijgen in mooie, dunnen plakjes en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  2. Verdeel de vijgenplakjes over de borden. Garneer met de veldsla, de kappertjes en de grofgehakte pistachenoten en besprenkel met de dressing.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen