Verse Tomatensaus

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 2 uien 
  • 3 tenen knoflook 
  • 1 rode paprika 
  • 150 gram knolselderij 
  • 1 kilo rijpe tomaten in diverse kleuren 
  • 150 gram kruimige aardappel 
  • 1 zakje verse kruiden voor saus, stelen verwijderen 
  • 500 mililiter water 
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui fijn. 
  2. Hak de knoflook fijn. 
  3. Schil de knolselderij en de aardappels en snijd deze in blokjes.
  4. Verwijder het kroontje van de tomaten en paprika en snijd deze in grove stukken. 
  5. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit in 3 minuten glazig. Voeg de wortel toe en bak alles nog 2 minuten.
  6. Voeg de tomaten, paprika, verse kruiden (zonder stelen) en het water toe. Schenk er water bij tot alles net onder staat. 
  7. Kook de saus 45 minuten in op laag vuur. Voeg de suiker toe en pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
  8. Vers is deze saus 3 dagen houdbaar, maar deze saus is goed in te vriezen voor later.

Tip: Je kunt de saus wat krachtiger maken door bouillonpoeder, vissaus of hoisinsaus toe te voegen. 

Zelf toe te voegen: 

  • 1 eetlepel suiker
  • olijfolie 

Meer recepten met knolselderij? Klik hier! 

 

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen