Ingrediënten voor Verse chocolademousse van pure chocolade met munt & framboos
Benodigdheden
Mixer met garde, spatel, ijzeren of glazen kom en een pannetje voor bain-marie
Bereiding
- Klop de slagroom met de mixer tot de dikte van yoghurt, schep over in een aparte kom en zet apart in de koelkast.
- Doe de eieren, eidooier en de suiker in een kom die past op een pannetje met kokend water. Verwarm de eidooier, het eiwit en de suiker bain-marie tot ca. 55 graden. Blijf continu kloppen met een garde zodat het niet vast komt te zitten aan de bodem. Voel als je geen thermometer hebt elke 10 seconden met de punt van je vingers wat de temperatuur is. (55 graden is de temperatuur van een heet bad.). Haal als de temperatuur bereikt is de bekken van eiermengsel en ga gelijk door met het kloppen met een elektrische mixer. Blijf kloppen tot het ei luchtig en bijna koud is. Dit duurt ca. 6-8 minuten.
- Smelt de chocolade voorzichtig ook au-bain-marie, let vooral op dat het niet te heet wordt. Spatel nu voorzichtig de gesmolten chocolade door de ei-massa. Het verliest nu flink wat lucht maar dat maakt niet uit. Als het een egale massa is maak je familie met de slagroom en spatel je beetje voor beetje voorzichtig de slagroom door de chocolade-eimassa. Stort als dit een egale massa is snel de mousse het juiste kommetje, potje of bakje. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de chocolademousse af met een toefje slagroom, gevriesdroogde frambozen, muntblaadjes en (gouden) sprinkles.