Ingrediënten voor Brusselse wafels met gebakken appeltjes
Benodigdheden
- Beetje olijfolie of boter voor invetten wafelijzer
- Beetje citroensap voor ontvetten van de mengkom
- Wafelijzer
- Mixer met garde
- Bakpan
Bereiding
- Schil de appels en snijd deze zonder het klokhuis in grove blokjes.
- Smelt de boter in en pannetje of in de magnetron.
- Meng de bloem met de suiker in een mixer met garde, voeg de helft van de melk toe en klop dit kort door.
- Voeg daarna de eidooiers, de rest van de melk en het water toe en roer dit tot een glad beslag.
- Voeg nu al kloppend de gesmolten boter toe en meng dit door tot alle boter is opgenomen.
- Ontvet een de mengkom met een beetje citroensap en klop de eiwitten hierin stijf. En spatel ze luchtig door het beslag.
- Smeer het hete wafelijzer in met een beetje olie of gesmolten boter en schep het beslag hierin. Bak de wafels ca. 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Verwarm ondertussen in een bakpan met antiaanbaklaag de poedersuiker. Blijf roeren tot de gehele poedersuiker karamel is geworden en voeg de appelblokjes toe. Blijf nu schudden of roeren in de pan. Als de appeltjes gaar worden en vocht loslaten wordt de karamel vanzelf weer vloeibaarder. Dan zijn de gebakken appeltjes klaar.
- Serveer de wafels met de gebakken appeltjes en wat poedersuiker.
print recept