Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 bosje tijm
- 200 gr Pastinaak
- 200 gr Paarse peen
- 200 gr Chioggia biet
- Olijfolie
- Bouilllonblokje (optioneel)
Kookgerei: Schilmesje, soeppan, staafmixer.
Bereiding
- Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak 3 tenen knoflook. Ris de tijm.
- Schil de vergeten groenten (pastinaak, paarse peen en chioggia biet) en snijd deze in stukken van 2 x 2 cm.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan. Bak alle ingrediënten circa 5 minuten. Voeg water toe totdat de groenten net onderstaan en breng de soep aan de kook. Laat het geheel circa 30 minuten koken.
- Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Tip: vers is deze soep 3 dagen houdbaar, maar deze soep is goed in te vriezen voor later. Voeg voor extra kracht in de soep een bouillonblokje toe tijdens het koken.