Vergeten Groentesoep

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten

  • 2 sjalotten 
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje tijm 
  • 200 gr Pastinaak 
  • 200 gr Paarse peen 
  • 200 gr Chioggia biet 
  • Olijfolie
  • Bouilllonblokje (optioneel)

Kookgerei: Schilmesje, soeppan, staafmixer. 

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak 3 tenen knoflook. Ris de tijm. 
  2. Schil de vergeten groenten (pastinaak, paarse peen en chioggia biet) en snijd deze in stukken van 2 x 2 cm.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan. Bak alle ingrediënten circa 5 minuten. Voeg water toe totdat de groenten net onderstaan en breng de soep aan de kook. Laat het geheel circa 30 minuten koken.
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Tip: vers is deze soep 3 dagen houdbaar, maar deze soep is goed in te vriezen voor later. Voeg voor extra kracht in de soep een bouillonblokje toe tijdens het koken.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen