Vegan lunch: Juutlovesfood maakt een kikkererwtenpannenkoek

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Het lijkt net of je een gevuld omeletje eet, maar laat je niet foppen. Dit lekkere lunchgerecht is namelijk helemaal vegan! 

Ingrediënten: 

  • 75 gram kikkererwtenmeel 
  • 160 milliliter water 
  • Zout en peper 
  • Olijfolie 
  • 3/4 prei, in ringen 
  • 125 gram groene asperges, gekookt en in stukken van 2 centimeter gesneden 
  • 125 gram champignons, gehalveerd
  • 1 theelepel kerriepoeder 

Bereiden:

  1. Meng het kikkererwtenmeel met het water en een snuf zout. Zorg dat er geen klonten meer in het mengsel zitten. 
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een anti-aanbakpan en bak hierin de prei circa 5 minuten. Voeg de champignons en het kerriepoeder toe en bak nog 2 minuten door. 
  3. Roer de asperges door het groentenmengsel, draai het vuur omhoog en giet het kikkererwtenmengsel er overheen. Breng op smaak met vers gemalen peper. Bak de pannenkoek circa 5 minuten. 
  4. Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en bak tot de pannenkoek niet meer vloeibaar is. Dit zal 5 tot 10 minuten duren. 

Tip: de pannenkoek is lekker met een gemengde groene salade.

 

Meer lekkere recepten van Juutlovesfood? Klik hier! 
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen