Het lijkt net of je een gevuld omeletje eet, maar laat je niet foppen. Dit lekkere lunchgerecht is namelijk helemaal vegan!
Ingrediënten:
- 75 gram kikkererwtenmeel
- 160 milliliter water
- Zout en peper
- Olijfolie
- 3/4 prei, in ringen
- 125 gram groene asperges, gekookt en in stukken van 2 centimeter gesneden
- 125 gram champignons, gehalveerd
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereiden:
- Meng het kikkererwtenmeel met het water en een snuf zout. Zorg dat er geen klonten meer in het mengsel zitten.
- Verwarm een scheut olijfolie in een anti-aanbakpan en bak hierin de prei circa 5 minuten. Voeg de champignons en het kerriepoeder toe en bak nog 2 minuten door.
- Roer de asperges door het groentenmengsel, draai het vuur omhoog en giet het kikkererwtenmengsel er overheen. Breng op smaak met vers gemalen peper. Bak de pannenkoek circa 5 minuten.
- Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en bak tot de pannenkoek niet meer vloeibaar is. Dit zal 5 tot 10 minuten duren.
Tip: de pannenkoek is lekker met een gemengde groene salade.