Ingrediënten voor Vegan kapucijners kebab van HMC Krati
Benodigdheden
- Zout naar smaak
- Keukenmachine
- Mengkom
- Bakplaat en bakpapier
- Gietijzeren koekenpan
Bereiding
- Karamelliseer de uien in een gietijzeren koekenpan met olijfolie, zout en suiker. Als de uien bruin zijn haal je ze uit de pan en zet ze opzij om af te koelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Gebruik een keukenmachine om de kapucijnen tot een romige pasta-achtige consistentie te pulseren. Voeg eventueel een beetje water toe. Schep het mengsel uit in een mengkom.
- Voeg alle kruiden, gehakte verse koriander, eventueel rode pepers, gekarameliseerde uien en geraspte aardappelen toe aan de kapucijnen. Meng alles goed en breng op smaak met zout. Aanrader: doe een smaaktest om alle kruiden te controleren op smaak.
- Breng wat water aan op je handpalm en vorm het kapucijnermengsel tot ronde, dunne kebabs of cakes. Water helpt bij het vormen omdat de mix een beetje plakkerig zal zijn.
- Leg de kebabs op de bakplaat en bak ze 10 minuten gaar. Haal na 10 minuten de kebabs van de bakplaat en smeer alle spiesjes in met wat olijfolie.
- Zet de vorm nog 10 minuten terug in de oven. Haal het er weer uit en draai alle kebabs om. Zet ze tot slot nog 10 minuten in de oven en daarna zijn ze klaar om te serveren.
print recept