Ingrediënten voor de salade met artisjok en kikkererwten:
- 160 gram artisjokharten, fijngehakt
- 160 gram kikkererwten, de helft geplet met de achterkant van een lepel, de andere helft heel gelaten
- 20 olijven, fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 6 grote zongedroogde tomaten, fijngehakt
- 6 eetlepels ‘cashewnaise’
- Verse zwarte peper
Voor de ‘cashewnaise’:
- 150 gram cashewnoten, een nacht geweekt in water
- 100 mililiter water
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel appelciderazijn
- Sap van 1 citroen
- ½ theelepel Keltisch zeezout
- 3 eetlepels raapzaadolie
Extra nodig: blender of keukenmachine.
Bereiden:
- Maak de cashewnaise door alle ingredienten behalve de raapzaadolie in de blender glad te draaien. Deze moet echt superglad zijn, dit kan een paar minuten duren.
- Zet de mixer op de laagste stand en doe er lepel voor lepel de raapzaadolie bij. Voeg steeds pas de volgende lepel toe als de eerste volledig is opgelost. Je cashewnaise is hierna klaar.
- Mix alle ingrediënten voor de salade in een kom.
- Serveer deze salade op je sandwich met wat knapperige sla, of vul er een halve avocado mee.
Dit recept is een recept van Juutlovesfood.