Vega paddenstoelenshoarma met limoenmayo en zoetzure bieten

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Vega paddenstoelenshoarma met limoenmayo en zoetzure bieten

rode bieten, in blokjes
suiker
azijn
oesterzwammen, in reepjes of plakjes
Souq Specerijenmix voor Shawarma
Mr. kitchen vegan mayonaise
rasp van limoen
sap van limoen
Souq Libanees brood rond
rucola
Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of koriander, fijngehakt

Benodigdheden

Zout, olijfolie, koekenpan, microplane

Bereiding

  1. Doe de blokjes of plakjes rode biet in een bakje of schone pot. Verwarm de azijn met de suiker in een steelpannetje en laat koken tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de rode biet en laat intrekken in de koelkast.
  2. Meng de oesterzwammen met 1 el Souq specerijenmix en een snufje zout. Bak in een scheutje olijfolie de paddenstoelen op middelhoog vuur in 10-15 min. goudbruin.
  3. Mix ondertussen ¾ van de limoenrasp met de limoensap en mayonaise tot een limoenmayo en bereid het brood volgens de verpakkking.
  4. Beleg het brood met de rucola, shoarma, zoetzure bieten, verse kruiden en limoenmayo
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen