"Deze donuts zijn geweldig voor een (kinder)feestje. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook hemels. Zet ze samen met de Chocoladetaart met bosvruchten op een sweet table. Succes verzekerd." - Kim Sue Palm
Ingrediënten voor Vanilledonuts met citroenglazuur
Benodigdheden
Donutbakvorm, spuitzak
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht of 220 °C elektrisch en vet een donutbakvorm in met kokosolie. Roer de glutenvrije bloem, bakingsoda, het amandelmeel, bakpoeder, zout en vanillemerg in een kom door elkaar.
- Meng in een andere kom de ahornsiroop, appelciderazijn, amandelmelk en olijfolie. Voeg het droge mengsel bij het natte mengsel en meng met een garde tot een samenhangend geheel. Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het over de donutvormen. Vul ze niet verder dan driekwart. Zet de bakvorm 10 minuten in de oven.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de donuts vervolgens uit hun vorm door een klap te geven op de onderkant. De donuts vallen er zo gemakkelijk uit. (Heb je een siliconen bakvorm? Dan duw je de donuts er eenvoudigweg uit.) Zet de donuts in de vriezer.
- Maak intussen het glazuur . Verwarm de ingrediënten voor het glazuur in een kom die boven heet water hangt (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Meng goed door elkaar met een garde tot een gelijkmatig mengsel. Laat dit al roerend 5 minuten opwarmen. Haal het glazuur van het vuur en laat 15 minuten afkoelen zodat het dikker wordt.
- Haal de donuts uit de vriezer. Roer het glazuur nogmaals door en dip hier de bovenkant van de donuts in. Decoreer de donuts eventueel met eetbare bloemen of gevriesdroogde aardbeien of frambozen.
TIP! Het glazuren van bevroren donuts geeft het mooiste resultaat, omdat het glazuur dan niet in de donut kan trekken.