Vanilledonuts met citroenglazuur

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Deze donuts zijn geweldig voor een (kinder)feestje. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook hemels. Zet ze samen met de Chocoladetaart met bosvruchten op een sweet table. Succes verzekerd." - Kim Sue Palm

Vanilledonuts met citroenglazuur.jpg

Ingrediënten voor Vanilledonuts met citroenglazuur

VOOR DE DONUTS
glutenvrije bloem
baking soda
amandelmeel
bakpoeder
zout
vanillemerg
ahornsiroop
appelciderazijn
amandelmelk
olijfolie
VOOR HET GLAZUUR
cacaoboter
kokosolie
ahornsiroop
citroensap
VOOR DE DECORATIE (OPTIONEEL)
eetbare bloemen of gevriesdroogde aardbeien of frambozen

Benodigdheden

Donutbakvorm, spuitzak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht of 220 °C elektrisch en vet een donutbakvorm in met kokosolie. Roer de glutenvrije bloem, bakingsoda, het amandelmeel, bakpoeder, zout en vanillemerg in een kom door elkaar.
  2. Meng in een andere kom de ahornsiroop, appelciderazijn, amandelmelk en olijfolie. Voeg het droge mengsel bij het natte mengsel en meng met een garde tot een samenhangend geheel. Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel het over de donutvormen. Vul ze niet verder dan driekwart. Zet de bakvorm 10 minuten in de oven.
  3. Haal de bakvorm uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de donuts vervolgens uit hun vorm door een klap te geven op de onderkant. De donuts vallen er zo gemakkelijk uit. (Heb je een siliconen bakvorm? Dan duw je de donuts er eenvoudigweg uit.) Zet de donuts in de vriezer.
  4. Maak intussen het glazuur . Verwarm de ingrediënten voor het glazuur in een kom die boven heet water hangt (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Meng goed door elkaar met een garde tot een gelijkmatig mengsel. Laat dit al roerend 5 minuten opwarmen. Haal het glazuur van het vuur en laat 15 minuten afkoelen zodat het dikker wordt.
  5. Haal de donuts uit de vriezer. Roer het glazuur nogmaals door en dip hier de bovenkant van de donuts in. Decoreer de donuts eventueel met eetbare bloemen of gevriesdroogde aardbeien of frambozen.

TIP! Het glazuren van bevroren donuts geeft het mooiste resultaat, omdat het glazuur dan niet in de donut kan trekken.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen