Ingrediënten
- 1 fles yoghurt
- 1 bakje frambozen
- 1 zakje muesli
- 1 pakje roomboter (100 gram te gebruiken voor dit recept)
Kookgerei: 1 goed uitgespoelde natte theedoek, zeef, kom, keukenmachine, steelpan, schaaltje.
Voorbereiding: Leg een zeef op een grote kom. Leg de uitgespoelde natte doek in de zeef en giet de yoghurt erop. Zet in zijn geheel een nacht in de koelkast. Het vocht druppelt uit de yoghurt (dat vocht kun je wegdoen) en wat in de theedoek achterblijft is de hangop.
Bereiding
- Maal de muesli in een keukenmachine fijn.
- Smelt 100 gram roomboter in een steelpan. Haal de pan van het vuur, voeg de gemalen muesli toe en roer goed door.
- Schep de hangop uit de theedoek.
- Prak de helft van de frambozen in een schaaltje.
- Meng de geprakte frambozen met de hangop.
- Maak een trifle in twee leuke glazen. Begin met een laagje frambozen hangop, dan het muesli mengsel, dan weer een laagje frambozen hangop, weer het muesli mengsel, weer frambozen hangop en garneer met de verse frambozen.
- Laat de trifle circa 5 minuten opstijven in de koelkast.
Meer recepten met frambozen? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.