Ingrediënten:
- 1 flespompoen gesneden in 4 parten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 theelepel komijn poeder
- 1/2 theelepel koriander poeder
- 1/2 theelepel paprika poeder
- 1/4 theelepel chili
- zout/peper
- 1 blokje groentebouillon
- 1 liter water
- 1 blikje cannellini bonen uitgelekt en afgespoeld
- 70 gram tempeh, in blokjes
- Koriander voor garnering
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de olijfolie, zout en peper op de pompoen parten en rooster deze in 20-25 min in de oven.
- Zet een soeppan op het vuur en fruit ui en knoflook in een beetje olijfolie.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Hiermee ontzuur je de tomatenpuree.
- Schraap de pompoen uit zijn velletje en voeg toe in de pan. Voeg de specerijen toe bak dit kort mee zodat de smaken en geuren vrij komen.
- Voeg dan het bouillonblokje en water toe en breng aan de kook. Kook het zo’n 10 min op middel hoog vuur.
- Blend/pureer de soep tot een gladde massa.
- Voeg dan de cannellini bonen toe en zet het vuur uit.
- Bak de tempeh blokjes volgens aanwijzing op de verpakking.
- Serveer soep met bonen en verkruimel de tempeh erop. Maak het af met wat koriander.
print recept