Tothemoen maakt pompoen (ha!) soep met cannelinibonen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen gesneden in 4 parten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 1 eetlepel tomatenpuree 
  • 1/2 theelepel komijn poeder
  • 1/2 theelepel koriander poeder
  • 1/2 theelepel paprika poeder
  • 1/4 theelepel chili 
  • zout/peper
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 liter water
  • 1 blikje cannellini bonen uitgelekt en afgespoeld
  • 70 gram tempeh, in blokjes
  • Koriander voor garnering 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de olijfolie, zout en peper op de pompoen parten en rooster deze in 20-25 min in de oven.
  3. Zet een soeppan op het vuur en fruit ui en knoflook in een beetje olijfolie.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Hiermee ontzuur je de tomatenpuree.
  5. Schraap de pompoen uit zijn velletje en voeg toe in de pan. Voeg de specerijen toe bak dit kort mee zodat de smaken en geuren vrij komen. 
  6. Voeg dan het bouillonblokje en water toe en breng aan de kook. Kook het zo’n 10 min op middel hoog vuur.
  7. Blend/pureer de soep tot een gladde massa.
  8. Voeg dan de cannellini bonen toe en zet het vuur uit.
  9. Bak de tempeh blokjes volgens aanwijzing op de verpakking.
  10. Serveer soep met bonen en verkruimel de tempeh erop. Maak het af met wat koriander.

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen