Tonijnburger met Avocado-sinaasappelsalsa en Wasabi

Bereidingstijd: Minder dan 50 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Op 11 mei is het de Dag van de Tonijn! Onze Home Made Chefs hebben een overheerlijke tonijnhamburger voor jullie gemaakt.

Tonijnburger met heerlijk Avocado-sinaasappelsalsa met pittige Wasabi

Ingrediënten voor Tonijnburger met Avocado-sinaasappelsalsa en Wasabi

avocado
wasabi, naar smaak
peper en zout, naar smaak
roomkaas
sinaasappel
tonijn
bieslook
olijfolie
Broodje naar keuze
veldsla

Benodigdheden

Vismes

Bereiding

  1. Om de salsa te maken prak je een halve avocado met wasabi naar smaak, een snuf zout en roomkaas. Maak de avocado niet te fijn. Snijd twee sinaasappels in partjes en voeg deze toe aan de avocado salsa.
  2. Snijd de andere helft van de schoongemaakte avocado in dunne plakjes en marineer deze in het sap van de andere sinaasappel.
  3. Snijd de tonijn in kleine blokjes en maak vervolgens de tonijntartaar aan met bieslook, peper en zout naar smaak. Duw in een stekervorm aan om een perfecte tonijnburger te vormen.
  4. Bak de tonijntartaar aan in olijfolie, aan beide kanten goudbruin. De tartaar mag rauw blijven. Maar je kunt hem uiteraard ook verder doorbakken.
  5. Besmeer de broodjes met de avocadosalsa, daarop de gesneden avocado en tonijnburger, maak de tonijnburger af met wat veldsla.

Deze heerlijke tonijnburger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2025 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen