Op 11 mei is het de Dag van de Tonijn! Onze Home Made Chefs hebben een overheerlijke tonijnhamburger voor jullie gemaakt.
Ingrediënten voor Tonijnburger met Avocado-sinaasappelsalsa en Wasabi
Benodigdheden
Bereiding
- Om de salsa te maken prak je een halve avocado met wasabi naar smaak, een snuf zout en roomkaas. Maak de avocado niet te fijn. Snijd twee sinaasappels in partjes en voeg deze toe aan de avocado salsa.
- Snijd de andere helft van de schoongemaakte avocado in dunne plakjes en marineer deze in het sap van de andere sinaasappel.
- Snijd de tonijn in kleine blokjes en maak vervolgens de tonijntartaar aan met bieslook, peper en zout naar smaak. Duw in een stekervorm aan om een perfecte tonijnburger te vormen.
- Bak de tonijntartaar aan in olijfolie, aan beide kanten goudbruin. De tartaar mag rauw blijven. Maar je kunt hem uiteraard ook verder doorbakken.
- Besmeer de broodjes met de avocadosalsa, daarop de gesneden avocado en tonijnburger, maak de tonijnburger af met wat veldsla.
Deze heerlijke tonijnburger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld